Kananmunat italialaisittain
Punaista, valkoista ja vihreää: Italian lipun värit muodostavat tyylikkään seppeleen vadin reunoille. Tarjoile kevyenä illallisena, alkuruokana tai seisovassa pöydässä.
Neljälle
- 8 kananmunaa
- 150 g keittokinkkua
- 150 g suolalihaa, esim. häränkieltä
- 150 g tuoretta kurkkua
- 150 g kuorittuja tomaatteja
- 1 salaatinkerä
- 4 rkl majoneesia
- 4 rkl Rhode Island -kastiketta
Vinaigrette
- 1 ½ rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sinappia
- 5 rkl ruokaöljyä
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Hyydytetyt kananmunat: Keitä vesi, etikka ja suola matalassa, suuressa kattilassa. Alenna lämpöä niin että vesi vain juuri ja juuri poreilee. Riko muna kuppiin, pidä kuppia niin lähellä vedenpintaa kuin mahdollista ja liu'uta muna varoen veteen. Toista kolmen muun kananmunan kansa. Anna niiden kiehua hiljalleen n. 3 minuuttia. Nosta valmiit kananmunat vedestä reikäkauhalla. Toista neljän muun kananmunan kanssa. Puhdista pois repaleiset valkuaisreunat. Anna munien jäähtyä kokonaan.
2. Sekoita suola, pippuri ja viinietikka vinaigretteen. Vatkaa mukaan sinappi ja öljy. Suikaloi kinkku, suolaliha, kurkku ja tomaatit ja sekoita vinaigretten kanssa. Säästä muutama tomaatinpala koristeluun.
3. Suikaloi salaatin uloimmat lehdet ja asettele ne pyöreälle vadille. Laita lihat pyramidiksi keskelle. Asettele kokonaiset, pienemmät salaatinlehdet ympärille. Asettele kananmunat niiden päälle. Kaada majoneesia joka toiselle ja Rhode Island -kastiketta joka toiselle kananmunalle. Koristele tomaatilla tai paprikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan