Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kananmunat italialaisittain

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 8 kananmunaa
  • 150 g keittokinkkua
  • 150 g suolalihaa, esim. häränkieltä
  • 150 g tuoretta kurkkua
  • 150 g kuorittuja tomaatteja
  • 1 salaatinkerä
  • 4 rkl majoneesia
  • 4 rkl Rhode Island -kastiketta

Vinaigrette

  • 1 ½ rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sinappia
  • 5 rkl ruokaöljyä
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Hyydytetyt kananmunat: Keitä vesi, etikka ja suola matalassa, suuressa kattilassa. Alenna lämpöä niin että vesi vain juuri ja juuri poreilee. Riko muna kuppiin, pidä kuppia niin lähellä vedenpintaa kuin mahdollista ja liu'uta muna varoen veteen. Toista kolmen muun kananmunan kansa. Anna niiden kiehua hiljalleen n. 3 minuuttia. Nosta valmiit kananmunat vedestä reikäkauhalla. Toista neljän muun kananmunan kanssa. Puhdista pois repaleiset valkuaisreunat. Anna munien jäähtyä kokonaan.

2. Sekoita suola, pippuri ja viinietikka vinaigretteen. Vatkaa mukaan sinappi ja öljy. Suikaloi kinkku, suolaliha, kurkku ja tomaatit ja sekoita vinaigretten kanssa. Säästä muutama tomaatinpala koristeluun.

Punaista, valkoista ja vihreää: Italian lipun värit muodostavat tyylikkään seppeleen vadin reunoille. Tarjoile kevyenä illallisena, alkuruokana tai seisovassa pöydässä.

3. Suikaloi salaatin uloimmat lehdet ja asettele ne pyöreälle vadille. Laita lihat pyramidiksi keskelle. Asettele kokonaiset, pienemmät salaatinlehdet ympärille. Asettele kananmunat niiden päälle. Kaada majoneesia joka toiselle ja Rhode Island -kastiketta joka toiselle kananmunalle. Koristele tomaatilla tai paprikalla.

Lisää aiheesta:

Kananmunat FlorentineHyydytetyt kananmunat NantuaPaistettu broileri kermakastikkeessaSpagettia simpukoiden keraHyydytetyt kananmunat katkarapu-mätitoastilla Rhode Island -kastikkeen keraGratinoidut kampasimpukat
MunatSalaatitAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Munat
  • 23.06.202212:52
    Kananmuna

    Munavoi – Katin kikalla teet klassikkolevitteen entistäkin helpommin!

  • 22.03.201606:00
    Graavilohi

    Paistettua parsaa, kylmäsavulohta, uppomuna ja limetti-tillivoisulaa

  • 21.03.201614:23
    Kananmuna

    Momofukun marinoidut kananmunat

  • 21.03.201607:45
    Pääsiäinen

    Munapaistokset

  • 10.04.201408:53
    Ajankohtaista

    Uppomunia ja pekonia