Kananmunat italialaisittain

Punaista, valkoista ja vihreää: Italian lipun värit muodostavat tyylikkään seppeleen vadin reunoille. Tarjoile kevyenä illallisena, alkuruokana tai seisovassa pöydässä.

Neljälle

  • 8 kananmunaa
  • 150 g keittokinkkua
  • 150 g suolalihaa, esim. häränkieltä
  • 150 g tuoretta kurkkua
  • 150 g kuorittuja tomaatteja
  • 1 salaatinkerä
  • 4 rkl majoneesia
  • 4 rkl Rhode Island -kastiketta

Vinaigrette

  • 1 ½ rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sinappia
  • 5 rkl ruokaöljyä
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Hyydytetyt kananmunat: Keitä vesi, etikka ja suola matalassa, suuressa kattilassa. Alenna lämpöä niin että vesi vain juuri ja juuri poreilee. Riko muna kuppiin, pidä kuppia niin lähellä vedenpintaa kuin mahdollista ja liu'uta muna varoen veteen. Toista kolmen muun kananmunan kansa. Anna niiden kiehua hiljalleen n. 3 minuuttia. Nosta valmiit kananmunat vedestä reikäkauhalla. Toista neljän muun kananmunan kanssa. Puhdista pois repaleiset valkuaisreunat. Anna munien jäähtyä kokonaan.

2. Sekoita suola, pippuri ja viinietikka vinaigretteen. Vatkaa mukaan sinappi ja öljy. Suikaloi kinkku, suolaliha, kurkku ja tomaatit ja sekoita vinaigretten kanssa. Säästä muutama tomaatinpala koristeluun.

3. Suikaloi salaatin uloimmat lehdet ja asettele ne pyöreälle vadille. Laita lihat pyramidiksi keskelle. Asettele kokonaiset, pienemmät salaatinlehdet ympärille. Asettele kananmunat niiden päälle. Kaada majoneesia joka toiselle ja Rhode Island -kastiketta joka toiselle kananmunalle. Koristele tomaatilla tai paprikalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!