Kananmunakastike
Tämä on klassinen kastike keitetylle, valkoiselle kalalle, esimerkiksi turskalle, seitille tai hokifileelle.
Neljälle
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kalalientä
- 2 dl kahvikermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 kovaksikeitettyä kananmunaa
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää jauhot ja anna paistua samalla sekoittaen hetki. Lisää liemi ja kahvikerma samalla koko ajan sekoittaen. Mausta peruskastike suolalla ja pippurilla. Hienonna munat ja persilja. Juuri ennen tarjoilua, sekoita muna ja persilja kastikkeeseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa