Kananmaksasalaatti ja sipuli-puolukkavinegretti
Puolukat ovat nyt parhaimmillaan. Valmista niistä sipulin kanssa vinegretti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 200 g pinaattia
- jääsalaattia
- 1 hienonnettu pieni sipuli
- 1 hienonnettu pieni punasipuli
- 2 dl öljyä
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1 ½ rkl survottuja puolukoita
- 350 g kananmaksaa
- öljyä ja voita paistamiseen
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Poista pinaatinlehdistä kanta ja kova ruotiosa. Annostele pinaatinlehdet ja muutama revitty jääsalaatinlehti neljälle lautaselle. Kuullota sipuli pannussa. Yhdistä pienessä kattilassa öljy, etikka, sokeri, kuullotettu sipuli, puolukat, suola ja pippuri. Lämmitä vinegretti haaleaksi ja lisää punasipuli juuri ennen tarjoilua. Kuumenna öljyä ja voita pannulla ja paista maksasiivuja minuutti per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maksan vetäytyä hetki. Nosta maksasiivut salaattipetien päälle ja lusikoi pinnalle vinegrettiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje