Kananmaksamousse

Tämä on maistuva ja mukava alkuruoka tai laji seisovaan pöytään. Etsi niin vaaleaa kananmaksaa kuin mahdollista. Tarjoile paahdetun leivän ja salaatinlehtien sekä muutaman sitruunamehutipan kera.

Kahdeksalle

  • 300 g kananmaksaa
  • voita paistamiseen
  • suolaa
  • valkopippuria
  • ¼ tl meiramia
  • 1 rkl konjakkia
  • 60 g pehmeää voita
  • ½ keltasipuli
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 ½ tl madeiraa

Tarjoiluun

  • paahdettua leipää
  • salaattia
  • sitruunaa

Valmistusohje

1. Paista maksa kevyesti voinokareessa pannulla, maksan tulee jäädä hieman vaaleanpunaiseksi sisältä. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja meiramia. Nosta maksa pannulta ja vatkaa pannu konjakilla. Sekoita maksa tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää pehmeä voi nokare kerrallaan. Laita maksataikina kulhoon.

2. Hienonna sipuli ja herkkusienet, paista hetki voissa ilman että ne saavat väriä. Lisää madeira ja anna jäähtyä. Kääntele sieniseos ja konjakkiliemi maksavaahtoon käsin. Aseta vaahto vuokaan tai lasikulhoon. Laita kylmään jähmettymään,

3. Kumoa koko mousse tarjolle, tai viipaloi se, tai ota lusikalla pieniä palloja lautasille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.