Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kananmaksamousse

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kahdeksalle

  • 300 g kananmaksaa
  • voita paistamiseen
  • suolaa
  • valkopippuria
  • ¼ tl meiramia
  • 1 rkl konjakkia
  • 60 g pehmeää voita
  • ½ keltasipuli
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 ½ tl madeiraa

Tarjoiluun

  • paahdettua leipää
  • salaattia
  • sitruunaa

Valmistusohje

1. Paista maksa kevyesti voinokareessa pannulla, maksan tulee jäädä hieman vaaleanpunaiseksi sisältä. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja meiramia. Nosta maksa pannulta ja vatkaa pannu konjakilla. Sekoita maksa tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Lisää pehmeä voi nokare kerrallaan. Laita maksataikina kulhoon.

2. Hienonna sipuli ja herkkusienet, paista hetki voissa ilman että ne saavat väriä. Lisää madeira ja anna jäähtyä. Kääntele sieniseos ja konjakkiliemi maksavaahtoon käsin. Aseta vaahto vuokaan tai lasikulhoon. Laita kylmään jähmettymään,

3. Kumoa koko mousse tarjolle, tai viipaloi se, tai ota lusikalla pieniä palloja lautasille.

Lisää aiheesta:

Nopea kananmaksapatée joulupöytään Lämpimät kananmaksaleivätBroilerinmaksamousseBroilerigratiiniPoronpaistia villillä kastikkeellaItse tehty maksapasteija
Suolainen mousseAlkuruoatKananmunatonGluteenitonLisäkeruoatKanaruoka

Tämä on maistuva ja mukava alkuruoka tai laji seisovaan pöytään. Etsi niin vaaleaa kananmaksaa kuin mahdollista. Tarjoile paahdetun leivän ja salaatinlehtien sekä muutaman sitruunamehutipan kera.

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen mousse
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Avokadomousse yrttikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohimousse viinihyytelön kera

  • 18.02.201300:00
    Broilerinmaksa

    Broilerinmaksamousse

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kolmen lohen mousse

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohimousse lehtipinaatilla