Isot broilerinkoivet sopivat hyvin unissa paistettaviksi hyvän mango chutney-kuorrutuksen kanssa. Tarjoile raikkaan salaatin kera.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 4 isoa broilerinkoipea
- 1 dl mango chutneyta
- 2 rkl öljyä
- 2 tl currya
- 1 tl suolaa
Oliivisalaatti
- 1 ruukku vihersalaattia
- 2 vartta lehtiselleriä
- 1/4 kurkkua
- ½ dl suolapähkinöitä
- 1 dl mustia oliiveja
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita keskenään mango chutney, öljy, curry sekä suola ja penslaa seoksella kanankoivet. Laita ne voideltuun uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Käännä muutaman kerran.
2. Revi salaatinlehdet pienemmiksi. Leikkaa sellerinvarret ohuiksi viipaleiksi ja viipaloi kurkku. Sekoita salaatti, selleri, kurkku, pähkinät ja oliivit. Tiputtele päälle oliiviöljyä.
3. Tarkista, että kanankoivet ovat kypsiä: lihanesteen pitää olla aivan kirkasta. Tarjoile koivet salaatin ja riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!