Kanankoipia riisin ja oliivisalaatin kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5666970/landscape16_9/515/290/a0f443117f7a6debae96ba3f712b2654/xi/885451-856.jpg)
Isot broilerinkoivet sopivat hyvin unissa paistettaviksi hyvän mango chutney-kuorrutuksen kanssa. Tarjoile raikkaan salaatin kera.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 4 isoa broilerinkoipea
- 1 dl mango chutneyta
- 2 rkl öljyä
- 2 tl currya
- 1 tl suolaa
Oliivisalaatti
- 1 ruukku vihersalaattia
- 2 vartta lehtiselleriä
- 1/4 kurkkua
- ½ dl suolapähkinöitä
- 1 dl mustia oliiveja
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita keskenään mango chutney, öljy, curry sekä suola ja penslaa seoksella kanankoivet. Laita ne voideltuun uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Käännä muutaman kerran.
2. Revi salaatinlehdet pienemmiksi. Leikkaa sellerinvarret ohuiksi viipaleiksi ja viipaloi kurkku. Sekoita salaatti, selleri, kurkku, pähkinät ja oliivit. Tiputtele päälle oliiviöljyä.
3. Tarkista, että kanankoivet ovat kypsiä: lihanesteen pitää olla aivan kirkasta. Tarjoile koivet salaatin ja riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka