Tulinen intialaisen keittiön inspiroima ruoka, johon voit valita aineksia makusi ja saatavuuden mukaan. Tämän ruoan hauskuus on siinä, että jokainen syöjä maustaa oman annoksensa haluamallaan tavalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 8 broilerin rinta- ja reisipalaa
- ½ sipuli
- 1 peruna
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl currya
- 1 tl kajennepippuria
- 1 kanelitanko
- 5 dl vihanneslientä
- 2 dl kookosmaitoa
- 1 tl sitruunamehua
- suolaa ja valkopippuria
- 1 rkl voita + paistamiseen
- 4 annosta riisiä
Tarjolle esimerkiksi
- kookoshiutaleita
- rusinoita
- banaania
- kurkkuviipaleita
- suikaloitua punaista chiliä
- mango chutney
- kermaviiliä
- pähkinöitä
Valmistusohje
1. Aloita valmistelemalla valitsemasi lisäkkeet ja laita ne erillisiin kulhoihin. Siirrä syrjään tarjoiluun asti. Keitä riisi.
2. Kuori sipuli ja peruna ja silppua ne karkeasti. Kuullota padassa sipuli pehmeäksi voissa yhdessä curryn, kajennen ja kanelitangon kanssa. Varo polttamasta. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Lisää broilerinpalat ja kaada joukkoon vihanneslientä ja kookosmaitoa, niin että lihat peittyvät. Suolaa kevyesti ja lisää perunasilppu, joka saa kiehua rikki ja samalla suurustaa kastiketta. Keitä 35 minuuttia, tai kunnes liha on mureaa.
3. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja lisää jokunen tippa sitruunamehua. Curryn pitäisi maistua ruoassa voimakkaasti. Tipauta ruokaan ruokalusikallinen voita ja tarjoile riisin ja lisäkkeiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.