Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanaa ja kevätvihanneksia kreikkalaisittain

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • 1 maissikana tai kokonainen jyväbroileri
  • (Voit myös korvata 2:lla rintaleikkeellä ja 2:lla koipireidellä)
  • 0,5 dl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 2 shalottisipulia
  • 3-4 uutta porkkanaa
  • 400 g uutta perunaa
  • 1 kg tuoreita herneitä tai 400 g kuorittuja herneitä
  • 5 kypsää tomaattia (n. 400 g)
  • 1 tl tomaattipyreetä)
  • 2 dl kanalientä
  • tilliä ja lehtipersiljaa
  • hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Paloittele broileri. Irrota koivet ja leikkaa kahteen osaan, leikkaa samalla rinnat. Mausta suolalla ja pippurilla.

Esivalmista vihannekset: raaputa perunat ja halkaise, säilytä vedessä. Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori herneet.

Poista tomaateista kannat ja paloittele tai soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna oliiviöljy laakeassa kattilassa ja ruskista broileri kauttaaltaan. Nosta lautaselle odottamaan.

Kuullota kattilassa sipuli ja perunat. Lisää porkkanapalat ja kuullota. Lisää tomaattipyree ja sekoita vielä hetki. Asettele broilerin palat kattilaan. Lisää lopuksi soseutetut/kuutioidut tomaatit sekä kanaliemi ja hauduta matalassa lämmössä kannen alla.

Kreikka on juuri nyt koko Euroopan keskusteluaiheena, mutta ei pidä unohtaa Kreikan positiivisia puolia eli matkailua ja niin monen suomalaisen rakastamaa kreikkalaista ruokaa. MTV3 Huomenta Suomen keittiössä Jenni Höijerin vieraana tänään keittiömestari, ravintolakoulu Perhon lehtori Akis Staboulis, mies myös monen nykyisen suomalaisen huippukokin koulutuksen takana.

Kun perunat alkavat kypsyä, lisää herneet ja hienonnetut yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hauduta vielä 10-15 minuuttia, kunnes herneet ovat kypsyneet. Tarkista maku ja perunoiden kypsyys la tarjoa hyvän leivän kanssa.

Lisää aiheesta:

Mausteinen kanakeittoKana-pot-au-feuMarmite-kalakeittoJuustokuminalla maustettu vihannescurryBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraHalstratut silakat
KanaaKananmunatonLaktoositonGoGreenVideoreseptitPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa
  • 31.03.202010:56
    Broileri

    Helppo cashew-kanakastike

  • 18.10.201708:52
    Kari Aihinen

    KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bressen kana

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kuskusia, kanaa ja lammasta

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kylmä kanavati