Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanaa intialaisessa kermakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 1 valmiiksi kypsennetty broileri
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • ½ dl vettä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 125 g voita
  • 145 g tomaattipyreetä
  • 50 g pistaasipähkinöitä
  • 50 g manteleita
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Tomaattitahna: Kuori pistaasit ja murskaa/rouhi ne sekä mantelit karkeasti. Sulata voi, lisää tomaattipyree ja keitä kokoon 5-6 minuuttia samalla sekoittaen. Lisää manteli- ja pistaasirouhe.

2. Irrota broilerista lihat, paloittele pienemmiksi paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää pannuun 4 rkl tomaattitahnaa sekä kerma ja vesi. Keitä kokoon 2-3 minuuttia.

3. Lisää kanat ja anna porista hiljaa n. 5 minuuttia tai kunnes kana on täysin lämmennyt. Mausta suolalla. Koristele hienonnetulla, tuoreella korianterilla. Tarjoile riisin kanssa.

4. Vinkki: Tomaattitahna säilyy useita viikkoja jääkaapissa kannellisessa purkissa.

Tämän ruokalajin alkuperäisnimi murgh makhani tarkoittaa samettikanaa. Valmista ruoka valmiiksi grillatusta kanasta, tai jos sinulla on yli jäänyttä tandoorikanaa. Keitetty riisi maistuu hyvältä vierellä.

Lisää aiheesta:

Pinaattia jogurtissaBroileri currykastikkeen keraLinguinesalaattia grillatulla kanallaBroilerigratiiniKana-maapähkinäkeittoKikhernepaella
BroileriKananmunatonGluteenitonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi