Kanaa intialaisessa kermakastikkeessa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5675716/landscape16_9/515/290/1474889c9006bb96a679066fea9d4b4d/xt/893788-4718.jpg)
Tämän ruokalajin alkuperäisnimi murgh makhani tarkoittaa samettikanaa. Valmista ruoka valmiiksi grillatusta kanasta, tai jos sinulla on yli jäänyttä tandoorikanaa. Keitetty riisi maistuu hyvältä vierellä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 valmiiksi kypsennetty broileri
- 3 rkl ruokaöljyä
- ½ dl vettä
- 1 dl kuohukermaa
- 125 g voita
- 145 g tomaattipyreetä
- 50 g pistaasipähkinöitä
- 50 g manteleita
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Tomaattitahna: Kuori pistaasit ja murskaa/rouhi ne sekä mantelit karkeasti. Sulata voi, lisää tomaattipyree ja keitä kokoon 5-6 minuuttia samalla sekoittaen. Lisää manteli- ja pistaasirouhe.
2. Irrota broilerista lihat, paloittele pienemmiksi paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää pannuun 4 rkl tomaattitahnaa sekä kerma ja vesi. Keitä kokoon 2-3 minuuttia.
3. Lisää kanat ja anna porista hiljaa n. 5 minuuttia tai kunnes kana on täysin lämmennyt. Mausta suolalla. Koristele hienonnetulla, tuoreella korianterilla. Tarjoile riisin kanssa.
4. Vinkki: Tomaattitahna säilyy useita viikkoja jääkaapissa kannellisessa purkissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka