Kanaa intialaisessa kermakastikkeessa

Tämän ruokalajin alkuperäisnimi murgh makhani tarkoittaa samettikanaa. Valmista ruoka valmiiksi grillatusta kanasta, tai jos sinulla on yli jäänyttä tandoorikanaa. Keitetty riisi maistuu hyvältä vierellä.

Neljälle

  • 1 valmiiksi kypsennetty broileri
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • ½ dl vettä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 125 g voita
  • 145 g tomaattipyreetä
  • 50 g pistaasipähkinöitä
  • 50 g manteleita
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Tomaattitahna: Kuori pistaasit ja murskaa/rouhi ne sekä mantelit karkeasti. Sulata voi, lisää tomaattipyree ja keitä kokoon 5-6 minuuttia samalla sekoittaen. Lisää manteli- ja pistaasirouhe.

2. Irrota broilerista lihat, paloittele pienemmiksi paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää pannuun 4 rkl tomaattitahnaa sekä kerma ja vesi. Keitä kokoon 2-3 minuuttia.

3. Lisää kanat ja anna porista hiljaa n. 5 minuuttia tai kunnes kana on täysin lämmennyt. Mausta suolalla. Koristele hienonnetulla, tuoreella korianterilla. Tarjoile riisin kanssa.

4. Vinkki: Tomaattitahna säilyy useita viikkoja jääkaapissa kannellisessa purkissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!