Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kanaa currykastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 iso broileri (1 ½ kg)
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 20 g juuriselleriä
  • ½ purjo
  • 1 persiljanoksa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 pieni laakerinlehti
  • 1 1/4 l (noin) vettä

Currykastike

  • ½ sipulia
  • ½ omena
  • 1 rkl currya
  • 25 g voita
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoa
  • 7 dl keitinlientä
  • (mahdollisesti suolaa)

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Laita broileri tilavaan kattilaan, peitä kylmällä vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada vesi pois ja huuhtele sekä kattila että broileri huolella. Silppua sipuli, kuori ja kuutioi porkkana, selleri ja purjo.

2. Keitä broilerin kanssa uusi vesi, kuori vaahto kunnolla ja lisää sipuli, selleri, porkkana ja purjo. Lisää myös persilja, valkopippuri ja laakerinlehti. Keitä hiljaa miedolla lämmöllä, kunnes liha irtoaa helposti luista, se vie noin 3/4 - 1 tunnin. Keitä riisi. Ota broileri liemestä, vedä nahka irti ja leikkaa liha annospaloiksi. Pidä lämpimänä.

3. Kastike: Siivilöi keitinliemi ja säästä 7 dl. Kuutioi sipuli ja omena pieneksi. Kuullota niitä yhdessä voissa keskilämmöllä. Ota pois liedeltä ja lisää jauho sekoittaen. Nosta takaisin levylle ja kaada joukkoon lientä vähän kerrallaan ja koko ajan sekoittaen. Keitä 5 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Nosta broilerinpalat takaisin kastikkeeseen, kuumenna ja tarjoile riisin kera.

Ennenaikaan keitettiin kokonainen iso kana ja tarjoiltiin se currykastikkeen kanssa. Enää ei isoja kanoja juuri kaupoissa näy, mutta samanmakuisen ruoan saa aikaan myös broilerista, lisäksi nopeammin. Keitetty riisi sopii lisäkkeeksi.

Lisää aiheesta:

Keitetty kana currykastikkeessaTäytetty broileri syyrialaisittainNaudanpaistia liemessäVasikkablanquette curryn ja kapristen keraSuurustettu curry-kanakeittoKanaa ja banaanimuhennosta
KanacurryKananmunatonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanacurry
  • 08.01.202209:00
    Kanakeitto

    Harri Syrjäsen thaimaalainen red curry -kanakeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Broileri currykastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Currykana, pinaattiriisi ja raita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mausteinen broilericurry

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Keitetty kana currykastikkeessa