Kana-kinkkugratiini sellerillä

Tämä on helposti valmistettavaa juhlaruokaa. Valmistele etukäteen ja gratinoi uunissa juuri ennen tarjoilua. Keitetty raakariisi on hyvä lisuke.

Neljälle

  • 300 g suikaloitua kanaa
  • 300 g savukinkkua
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl valkoviiniä
  • jauhettua valkopippuria
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 ½ dl juustoraastetta

Tarjoiluun

  • salaattia
  • keitettyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suikaloi kana ja kinkku, laita uuninkestävään vuokaan. Kuutioi selleri ja aseta vuokaan. Mausta pippurilla ja oreganolla.

2. Raasta juusto karkeasti. Sekoita ranskankerma ja viini, kaada vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste. Näin pitkälle voit valmistella ruoan etukäteen.

3. Gratinoi uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes ruoka on kauniin kullanruskea.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!