Kana-kinkkugratiini sellerillä
Tämä on helposti valmistettavaa juhlaruokaa. Valmistele etukäteen ja gratinoi uunissa juuri ennen tarjoilua. Keitetty raakariisi on hyvä lisuke.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 300 g suikaloitua kanaa
- 300 g savukinkkua
- 2 lehtisellerin vartta
- 1 dl ranskankermaa
- 1 dl valkoviiniä
- jauhettua valkopippuria
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 1 ½ dl juustoraastetta
Tarjoiluun
- salaattia
- keitettyjä vihanneksia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suikaloi kana ja kinkku, laita uuninkestävään vuokaan. Kuutioi selleri ja aseta vuokaan. Mausta pippurilla ja oreganolla.
2. Raasta juusto karkeasti. Sekoita ranskankerma ja viini, kaada vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste. Näin pitkälle voit valmistella ruoan etukäteen.
3. Gratinoi uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes ruoka on kauniin kullanruskea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti