Tämä on helposti valmistettavaa juhlaruokaa. Valmistele etukäteen ja gratinoi uunissa juuri ennen tarjoilua. Keitetty raakariisi on hyvä lisuke.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 300 g suikaloitua kanaa
- 300 g savukinkkua
- 2 lehtisellerin vartta
- 1 dl ranskankermaa
- 1 dl valkoviiniä
- jauhettua valkopippuria
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 1 ½ dl juustoraastetta
Tarjoiluun
- salaattia
- keitettyjä vihanneksia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suikaloi kana ja kinkku, laita uuninkestävään vuokaan. Kuutioi selleri ja aseta vuokaan. Mausta pippurilla ja oreganolla.
2. Raasta juusto karkeasti. Sekoita ranskankerma ja viini, kaada vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste. Näin pitkälle voit valmistella ruoan etukäteen.
3. Gratinoi uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes ruoka on kauniin kullanruskea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.