Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kampelafileitä simpukoilla ja sahramikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kala ja äyriäiset sopivat aina hyvin yhteen. Tässä ne saavat seurakseen sahramintuoksuisen kastikkeen.

Neljälle

  • 4 isoa kampelafileetä nahalla
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl rapsiöljyä
  • 1 prk simpukoita (150 g)
  • ½ nippu tilliä

Sahramikastike

  • ½ fenkoli
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½ dl valkoviiniä
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • ½ g sahramia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sahramikastike: Hienonna fenkoli ja sipuli. Paista silppu voissa kattilassa. Ota kattila liedeltä, sekoita mukaan jauhot. Lisää viini, liemi ja kerma. Lisää sahrami, laita kattila takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja keitä hiljalleen 5 minuuttia ilman kantta. Mausta suolalla ja pippurilla, siivilöi kastike.

2. Poimi tillistä hienoja kruunuja, valuta simpukat. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla. Penslaa ne öljyllä ja grillaa 1 minuutti nahkapuoli alaspäin. Käännä ja grillaa 2-3 minuuttia lihapuoli alaspäin. Asettele fileet lämpimille lautasille.

3. Laita ½ dl kastiketta pieneen kattilaan, kuumenna simpukat siinä. Asettele simpukat kalafileille. Koristele tillillä ja tarjoile heti lopun kastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Nieriää heravoin ja valkoviinin keraMerikrottia ja lohta sahramiriisin keraHaudutetut punakampelakääryleet vihanneskastikkeellaPaistettua kalaa sahramikastikkeessaLiekitetyt pippuripihvitTäytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaa
KampelaaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kampelaa
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kokonaista punakampelaa ja kermassa keitettyä purjoa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Piikkikampelaa hollandaisen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kampelafileitä simpukoilla ja sahramikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kampelaa appelsiinikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Punakampelakääryleet vihanneskastikkeella