Kampelafileitä simpukoilla ja sahramikastikkeella

Kala ja äyriäiset sopivat aina hyvin yhteen. Tässä ne saavat seurakseen sahramintuoksuisen kastikkeen.

Neljälle

  • 4 isoa kampelafileetä nahalla
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl rapsiöljyä
  • 1 prk simpukoita (150 g)
  • ½ nippu tilliä

Sahramikastike

  • ½ fenkoli
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½ dl valkoviiniä
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • ½ g sahramia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sahramikastike: Hienonna fenkoli ja sipuli. Paista silppu voissa kattilassa. Ota kattila liedeltä, sekoita mukaan jauhot. Lisää viini, liemi ja kerma. Lisää sahrami, laita kattila takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja keitä hiljalleen 5 minuuttia ilman kantta. Mausta suolalla ja pippurilla, siivilöi kastike.

2. Poimi tillistä hienoja kruunuja, valuta simpukat. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla. Penslaa ne öljyllä ja grillaa 1 minuutti nahkapuoli alaspäin. Käännä ja grillaa 2-3 minuuttia lihapuoli alaspäin. Asettele fileet lämpimille lautasille.

3. Laita ½ dl kastiketta pieneen kattilaan, kuumenna simpukat siinä. Asettele simpukat kalafileille. Koristele tillillä ja tarjoile heti lopun kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!