Kampelafileitä simpukoilla ja sahramikastikkeella

Kala ja äyriäiset sopivat aina hyvin yhteen. Tässä ne saavat seurakseen sahramintuoksuisen kastikkeen.

Neljälle

  • 4 isoa kampelafileetä nahalla
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl rapsiöljyä
  • 1 prk simpukoita (150 g)
  • ½ nippu tilliä

Sahramikastike

  • ½ fenkoli
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½ dl valkoviiniä
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • ½ g sahramia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sahramikastike: Hienonna fenkoli ja sipuli. Paista silppu voissa kattilassa. Ota kattila liedeltä, sekoita mukaan jauhot. Lisää viini, liemi ja kerma. Lisää sahrami, laita kattila takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja keitä hiljalleen 5 minuuttia ilman kantta. Mausta suolalla ja pippurilla, siivilöi kastike.

2. Poimi tillistä hienoja kruunuja, valuta simpukat. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla. Penslaa ne öljyllä ja grillaa 1 minuutti nahkapuoli alaspäin. Käännä ja grillaa 2-3 minuuttia lihapuoli alaspäin. Asettele fileet lämpimille lautasille.

3. Laita ½ dl kastiketta pieneen kattilaan, kuumenna simpukat siinä. Asettele simpukat kalafileille. Koristele tillillä ja tarjoile heti lopun kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.