Kampelafileitä simpukoilla ja sahramikastikkeella
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5657974/landscape16_9/515/290/3339cb596884b35b747a7bc4eb391afc/Jy/902765-4108.jpg)
Kala ja äyriäiset sopivat aina hyvin yhteen. Tässä ne saavat seurakseen sahramintuoksuisen kastikkeen.
Neljälle
- 4 isoa kampelafileetä nahalla
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 tl rapsiöljyä
- 1 prk simpukoita (150 g)
- ½ nippu tilliä
Sahramikastike
- ½ fenkoli
- 1 salottisipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- ½ dl valkoviiniä
- 2 dl kalalientä
- 2 dl kermaa
- ½ g sahramia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Sahramikastike: Hienonna fenkoli ja sipuli. Paista silppu voissa kattilassa. Ota kattila liedeltä, sekoita mukaan jauhot. Lisää viini, liemi ja kerma. Lisää sahrami, laita kattila takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja keitä hiljalleen 5 minuuttia ilman kantta. Mausta suolalla ja pippurilla, siivilöi kastike.
2. Poimi tillistä hienoja kruunuja, valuta simpukat. Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla. Penslaa ne öljyllä ja grillaa 1 minuutti nahkapuoli alaspäin. Käännä ja grillaa 2-3 minuuttia lihapuoli alaspäin. Asettele fileet lämpimille lautasille.
3. Laita ½ dl kastiketta pieneen kattilaan, kuumenna simpukat siinä. Asettele simpukat kalafileille. Koristele tillillä ja tarjoile heti lopun kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka