Kampelafileet pinaattipedillä
Kaikki erilaiset kampelat ovat helppoja ja nopeita valmistaa makoisaksi ruoaksi. Vaihtele sesongin mukaan pinaattipeti mangoldiksi tai jopa nokkosen versoiksi keväällä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g kampelafileitä
- 1 l pinaattia
- 1 dl ruohosipulisilppua
- 5 dl kalafondia tiivisteestä
- muskottiraastetta
- voita
- suolaa ja pippuria
- 1 dl parmesaaniraastetta
Tarjoiluun
- jasmiini- tai basmatiriisiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Taita fileet kahtia.
2. Huuhtele pinaatit ja silppua ne karkeahkosti. Paista silppu kevyesti voissa. Voitele uunivuoka ja laita pinaattihake pohjalle. Ripottele päälle ruohosipulisilppu ja mausta suolalla, pippurilla ja raastetulla muskotilla.
3. Aseta fileet pinaattipedille ja kaada fondi päälle. Tipauta pinnalle muutama voinokare. Peitä foliolla ja laita uuniin 15-20 minuutiksi, kunnes kala on melkein kypsää. Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta ja anna ruoan saada vielä väriä uunissa ilman foliota.
4. Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoile ohessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria