Alkuperäisreseptissä käytetään mustaeväkampelaa, mutta kaikki kampelalajit käyvät tähän herkkuun.
Kuudelle
- 3 fileoitua mustaeväkampelaa
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 200 g pieniä herkkusieniä
- 150 g katkarapuja, kuorittuja
- 1 pieni purkki simpukoita vedessä
Kastike
- 3 dl kalalientä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 1 rkl voita
- kajennepippuria
- suolaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita suolatut fileet kaksinkerroin uunivuokaan. Tiputtele vähän viiniä päälle, peitä leivinpaperilla ja laita vuoka uuniin noin 15 minuutiksi, kunnes kala on kypsää.
2. Kastike: Sekoita sillä aikaa kalaliemi ja viini kasarissa, keitä kokoon, niin että jäljelle jää 1 dl. Lisää kerma ja paistoliemi uunivuoasta. Kiehauta. Pyöritä voi ja jauho palloksi, lisää se kastikkeeseen ja vatkaa sileäksi. Keitä 5 minuuttia. Mausta rippusella kajennea.
3. Paista sieniä voissa pannulla, kunnes ne alkavat hieman ruskistua. Kaada kuuma kastike kalan päälle, koristele sienillä, katkaravuilla ja valutetuilla simpukoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!