Kampelaa valkoviinikastikkeessa

Alkuperäisreseptissä käytetään mustaeväkampelaa, mutta kaikki kampelalajit käyvät tähän herkkuun.

Kuudelle

  • 3 fileoitua mustaeväkampelaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 200 g pieniä herkkusieniä
  • 150 g katkarapuja, kuorittuja
  • 1 pieni purkki simpukoita vedessä

Kastike

  • 3 dl kalalientä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 rkl voita
  • kajennepippuria
  • suolaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita suolatut fileet kaksinkerroin uunivuokaan. Tiputtele vähän viiniä päälle, peitä leivinpaperilla ja laita vuoka uuniin noin 15 minuutiksi, kunnes kala on kypsää.

2. Kastike: Sekoita sillä aikaa kalaliemi ja viini kasarissa, keitä kokoon, niin että jäljelle jää 1 dl. Lisää kerma ja paistoliemi uunivuoasta. Kiehauta. Pyöritä voi ja jauho palloksi, lisää se kastikkeeseen ja vatkaa sileäksi. Keitä 5 minuuttia. Mausta rippusella kajennea.

3. Paista sieniä voissa pannulla, kunnes ne alkavat hieman ruskistua. Kaada kuuma kastike kalan päälle, koristele sienillä, katkaravuilla ja valutetuilla simpukoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.