Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kampelaa valkoviinikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Alkuperäisreseptissä käytetään mustaeväkampelaa, mutta kaikki kampelalajit käyvät tähän herkkuun.

Kuudelle

  • 3 fileoitua mustaeväkampelaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 200 g pieniä herkkusieniä
  • 150 g katkarapuja, kuorittuja
  • 1 pieni purkki simpukoita vedessä

Kastike

  • 3 dl kalalientä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 rkl voita
  • kajennepippuria
  • suolaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita suolatut fileet kaksinkerroin uunivuokaan. Tiputtele vähän viiniä päälle, peitä leivinpaperilla ja laita vuoka uuniin noin 15 minuutiksi, kunnes kala on kypsää.

2. Kastike: Sekoita sillä aikaa kalaliemi ja viini kasarissa, keitä kokoon, niin että jäljelle jää 1 dl. Lisää kerma ja paistoliemi uunivuoasta. Kiehauta. Pyöritä voi ja jauho palloksi, lisää se kastikkeeseen ja vatkaa sileäksi. Keitä 5 minuuttia. Mausta rippusella kajennea.

3. Paista sieniä voissa pannulla, kunnes ne alkavat hieman ruskistua. Kaada kuuma kastike kalan päälle, koristele sienillä, katkaravuilla ja valutetuilla simpukoilla.

Lisää aiheesta:

Lohi voikastikkeessaKalamurekkeella täytetyt lohifileet ja villiriisiäGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraKatkaravuilla täytettyä haukeaKala-simpukkagratiiniKalamureke ja sienikastike
KampelaaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kampelaa
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kokonaista punakampelaa ja kermassa keitettyä purjoa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Piikkikampelaa hollandaisen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kampelafileitä simpukoilla ja sahramikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kampelaa appelsiinikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Punakampelakääryleet vihanneskastikkeella