Kampelaa remoulade-kastikkeessa

Tässä reseptissä kala marinoidaan, paneroidaan ja paistetaan. Hyviä lisukkeita ovat keitetyt perunat ja remoulade-kastike.

4 annosta

  • 600 g kampelaa

Marinadi

  • 2 rkl sitruunamehua
  • pari tippaa Worchestershire-kastiketta

Panerointi

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 munaa
  • 2 dl korppujauhoja
  • suolaa ja pippuria

Remoulade-kastike

  • 1 rkl hienonnettua pikkelssiä
  • 4 dl majoneesia
  • ½ rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettuja kapriksia
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 1 tl anjovislientä

Tarjoiluun

  • 4 tillinoksaa
  • 4 sitruunaviipaletta

Valmistusohje

1. Remoulade-kastike: Hienonna pikkelssi. Sekoita majoneesi, hienonnettu tilli ja kaprikset, rakuuna ja anjovisliemi. Lisää pikkelssi ja pane kastike hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.

2. Marinadi: Sekoita sitruunamehu ja Worchestershire-kastike. Marinoi kalaa noin puoli tuntia.

3. Kala: Paneroi kala kahteen kertaan vehnäjauhoissa, vatkatuissa munissa ja korppujauhoissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista voissa. Koristele annokset sitruunaviipaleella ja tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!