Kampelaa remoulade-kastikkeessa
Tässä reseptissä kala marinoidaan, paneroidaan ja paistetaan. Hyviä lisukkeita ovat keitetyt perunat ja remoulade-kastike.
4 annosta
- 600 g kampelaa
Marinadi
- 2 rkl sitruunamehua
- pari tippaa Worchestershire-kastiketta
Panerointi
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 munaa
- 2 dl korppujauhoja
- suolaa ja pippuria
Remoulade-kastike
- 1 rkl hienonnettua pikkelssiä
- 4 dl majoneesia
- ½ rkl hienonnettua tilliä
- 1 rkl hienonnettuja kapriksia
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- 1 tl anjovislientä
Tarjoiluun
- 4 tillinoksaa
- 4 sitruunaviipaletta
Valmistusohje
1. Remoulade-kastike: Hienonna pikkelssi. Sekoita majoneesi, hienonnettu tilli ja kaprikset, rakuuna ja anjovisliemi. Lisää pikkelssi ja pane kastike hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.
2. Marinadi: Sekoita sitruunamehu ja Worchestershire-kastike. Marinoi kalaa noin puoli tuntia.
3. Kala: Paneroi kala kahteen kertaan vehnäjauhoissa, vatkatuissa munissa ja korppujauhoissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista voissa. Koristele annokset sitruunaviipaleella ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan