Kampelaa äyriäisten kanssa
Jos haluat muunnella tätä ohjetta, ripottele kampelan pinnalle juustoraastetta ja gratinoi uunissa.
Neljälle
- 600 g kampelafileetä
- 200 g katkarapuja ilman kuoria
- 1 prk simpukoita vedessä
- persiljasilppua
- suolaa
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl kalalientä
- 1 dl kermaa
- sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Suolaa kalat, taivuta kalat kaksinkerroin ja lado ne tiheästi voideltuun paistokasariin. Kuumenna ja katkaise sitten levyltä lämpö. Lisää katkaravut ja simpukat.
2. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, lisää kalaliemi ja kerma, sekoita. Mausta ja keitä 5 minuuttia. Purista sitruunamehua joukkoon maun mukaan ja kaada kastike kalojen päälle. Keitä kypsäksi kannen alla muutama minuutti. Ripota pinnalle persiljasilppua ja tarjoile perunan tai riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen