Kampelaa äyriäisten kanssa
Jos haluat muunnella tätä ohjetta, ripottele kampelan pinnalle juustoraastetta ja gratinoi uunissa.
Neljälle
- 600 g kampelafileetä
- 200 g katkarapuja ilman kuoria
- 1 prk simpukoita vedessä
- persiljasilppua
- suolaa
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl kalalientä
- 1 dl kermaa
- sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Suolaa kalat, taivuta kalat kaksinkerroin ja lado ne tiheästi voideltuun paistokasariin. Kuumenna ja katkaise sitten levyltä lämpö. Lisää katkaravut ja simpukat.
2. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, lisää kalaliemi ja kerma, sekoita. Mausta ja keitä 5 minuuttia. Purista sitruunamehua joukkoon maun mukaan ja kaada kastike kalojen päälle. Keitä kypsäksi kannen alla muutama minuutti. Ripota pinnalle persiljasilppua ja tarjoile perunan tai riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike