Kampela-lohikierteet
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5664714/landscape16_9/515/290/b2eabe33d889b53ad601600aa60db54c/Uf/pakastepinaatti-4017.jpg)
Mustaeväkampela on herkku, joka ei kestä pitkää keittämistä. Ellet halua itse keittää kalalientä, kaupasta saat erinomaista kalafondia.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 2 mustaeväkampelaa
Kalaliemi
- selkäruodot, evät, päät
- muutama persiljanoksa
- 1 maustemitta timjamia
- 4 kokonaista valkopippuria
- suolaa
Täyte
- 1 pkt pakastepinaattia
- 1 rkl voita
- muskottia
- 8 ohutta lohiviipaletta
- 3 dl valkoviiniä
- suolaa
Kastike
- 2,5 rkl voita
- 2,5 rkl vehnäjauhoa
- keitinliemiviini
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl kalalientä
- 2 tl tomaattipyreetä
Valmistusohje
1. Fileoi kampelat. Laita selkäruodot, päät ja evät kattilaan, kaada vettä päälle, niin että ne juuri peittyvät ja lisää muut kalaliemen ainekset. Keitä 20 minuuttia, siivilöi ja keitä kokoon, niin että jäljellä on 1 dl.
2. Sulata pinaatinlehdet, sekoita voi ja hippunen muskottiraastetta joukkoon ja valuta siivilässä.
3. Levitä kampelafileet työalustalle, suolaa kevyesti ja laita hiukan pinaattia sekä yksi lohisiivu kullekin fileelle. Kääri rullalle pääpuolelta lähtien. Nosta rullat pystyyn ja sido talouslangalla.
4. Kiehauta viini matalassa kattilassa, pane kalarullat pystyyn viiniliemeen ja keitä ne kypsiksi, noin 5 minuuttia. Nosta liemestä ja pidä lämpiminä.
5. Keitä viiniä kokoon puoleen määrästä. Kuullota kasarissa voi ja jauho, kaada joukkoon viini ja kerma sekä sen verran kalalientä kuin tarvitaan sopivanpaksuiseen kastikkeeseen, sekoita. Mausta tomaattipyreellä, suolalla ja pippurilla. Keitä kastiketta vielä 10 minuuttia ja kaada kalakierteiden päälle. Tarjoile riisin tai perunalumen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka