Kampela-lohikierteet
Mustaeväkampela on herkku, joka ei kestä pitkää keittämistä. Ellet halua itse keittää kalalientä, kaupasta saat erinomaista kalafondia.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 2 mustaeväkampelaa
Kalaliemi
- selkäruodot, evät, päät
- muutama persiljanoksa
- 1 maustemitta timjamia
- 4 kokonaista valkopippuria
- suolaa
Täyte
- 1 pkt pakastepinaattia
- 1 rkl voita
- muskottia
- 8 ohutta lohiviipaletta
- 3 dl valkoviiniä
- suolaa
Kastike
- 2,5 rkl voita
- 2,5 rkl vehnäjauhoa
- keitinliemiviini
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl kalalientä
- 2 tl tomaattipyreetä
Valmistusohje
1. Fileoi kampelat. Laita selkäruodot, päät ja evät kattilaan, kaada vettä päälle, niin että ne juuri peittyvät ja lisää muut kalaliemen ainekset. Keitä 20 minuuttia, siivilöi ja keitä kokoon, niin että jäljellä on 1 dl.
2. Sulata pinaatinlehdet, sekoita voi ja hippunen muskottiraastetta joukkoon ja valuta siivilässä.
3. Levitä kampelafileet työalustalle, suolaa kevyesti ja laita hiukan pinaattia sekä yksi lohisiivu kullekin fileelle. Kääri rullalle pääpuolelta lähtien. Nosta rullat pystyyn ja sido talouslangalla.
4. Kiehauta viini matalassa kattilassa, pane kalarullat pystyyn viiniliemeen ja keitä ne kypsiksi, noin 5 minuuttia. Nosta liemestä ja pidä lämpiminä.
5. Keitä viiniä kokoon puoleen määrästä. Kuullota kasarissa voi ja jauho, kaada joukkoon viini ja kerma sekä sen verran kalalientä kuin tarvitaan sopivanpaksuiseen kastikkeeseen, sekoita. Mausta tomaattipyreellä, suolalla ja pippurilla. Keitä kastiketta vielä 10 minuuttia ja kaada kalakierteiden päälle. Tarjoile riisin tai perunalumen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa