Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kampela-lohikierteet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mustaeväkampela on herkku, joka ei kestä pitkää keittämistä. Ellet halua itse keittää kalalientä, kaupasta saat erinomaista kalafondia.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 2 mustaeväkampelaa

Kalaliemi

  • selkäruodot, evät, päät
  • muutama persiljanoksa
  • 1 maustemitta timjamia
  • 4 kokonaista valkopippuria
  • suolaa

Täyte

  • 1 pkt pakastepinaattia
  • 1 rkl voita
  • muskottia
  • 8 ohutta lohiviipaletta
  • 3 dl valkoviiniä
  • suolaa

Kastike

  • 2,5 rkl voita
  • 2,5 rkl vehnäjauhoa
  • keitinliemiviini
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl kalalientä
  • 2 tl tomaattipyreetä

Valmistusohje

1. Fileoi kampelat. Laita selkäruodot, päät ja evät kattilaan, kaada vettä päälle, niin että ne juuri peittyvät ja lisää muut kalaliemen ainekset. Keitä 20 minuuttia, siivilöi ja keitä kokoon, niin että jäljellä on 1 dl.

2. Sulata pinaatinlehdet, sekoita voi ja hippunen muskottiraastetta joukkoon ja valuta siivilässä.

3. Levitä kampelafileet työalustalle, suolaa kevyesti ja laita hiukan pinaattia sekä yksi lohisiivu kullekin fileelle. Kääri rullalle pääpuolelta lähtien. Nosta rullat pystyyn ja sido talouslangalla.

4. Kiehauta viini matalassa kattilassa, pane kalarullat pystyyn viiniliemeen ja keitä ne kypsiksi, noin 5 minuuttia. Nosta liemestä ja pidä lämpiminä.

5. Keitä viiniä kokoon puoleen määrästä. Kuullota kasarissa voi ja jauho, kaada joukkoon viini ja kerma sekä sen verran kalalientä kuin tarvitaan sopivanpaksuiseen kastikkeeseen, sekoita. Mausta tomaattipyreellä, suolalla ja pippurilla. Keitä kastiketta vielä 10 minuuttia ja kaada kalakierteiden päälle. Tarjoile riisin tai perunalumen kanssa.

Lisää aiheesta:

Kampelaa valkoviinikastikkeessaHaudutetut punakampelakääryleet vihanneskastikkeellaRanskalainen juhlakalaCurrykalaa ja katkarapujaMustaeväkampelaa valkoviinikastikkeessaMustaeväkampela black and white
KampelaaKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kampelaa
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kokonaista punakampelaa ja kermassa keitettyä purjoa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Piikkikampelaa hollandaisen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kampelafileitä simpukoilla ja sahramikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kampelaa appelsiinikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Punakampelakääryleet vihanneskastikkeella