Kalopsi keitetyillä perunoilla
Sana kalopsi on peräisin englanninkielisestä sanasta collop, joka tarkoittaa pientä lihapalaa. Valmistamme siis lihapataa! Erittäin hyvää keitettyjen perunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1½ kg naudan keittolihaa
- 8 maustepippuria
- 3 sipulia
- 2 porkkanaa
- 1 tl suolaa
- 1 laakerinlehti
- 1 litra lihalientä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi sipulit ja porkkanat ja leikkaa liha 2 cm:n kuutioiksi.
2. Mausta lihakuutiot suolalla ja pippurilla. Ruskista kuutiot pienissä erissä paistinpannulla ja siirrä sitten pataan. Ruskista sipulit ja porkkanat paistinpannulla ja lisää pataan.
3. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja lisää lihaliemi, maustepippurit ja laakerinlehti. Hauduta pataa miedolla lämmöllä noin tunnin ajan, kunnes liha on mureaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan