Kalkkunasuikaleet maapähkinäkastikkeessa

Linnunlihasuikaleet maistuvat hyvältä ja valmistuvat nopeasti. Tässä kalkkunasuikaleet tarjoillaan maistuvassa maapähkinäkastikkeessa kuivattujen aprikoosien kera. Tarjoile keitetyn riisin ja mielellään parsakaalin kera.

Neljälle

  • 500 g kalkkunaa suikaleina
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • 1 rkl kiinalaista soijakastiketta
  • 10 kuivattua aprikoosia
  • 2-3 rkl maapähkinävoita
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl vastapuristettua sitruunamehua

Tarjoiluun

  • keitettyä jasmiiniriisiä
  • parsakaalikimppuja

Valmistusohje

1. Keitä riisi ja parsakaali. Suikaloi kuivatut aprikoosit.

2. Paista kalkkunasuikaleet öljyssä wokki- tai paistinpannussa. Lisää soija, maapähkinävoi, vesi ja sitruunamehu.

3. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita kunnolla. Lisää aprikoosit, tarjoile riisin ja parsakaalin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.