Kalkkunapyttipannua ja munakokkelia
Pyttipannun voi tehdä melkein mistä vain. Tämä variaatio tehdään kalkkunasta ja sen kanssa tarjoillaan kermaista munakokkelia.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 300 g paistettua tai keitettyä kalkkunaa
- ½ vihreä paprika
- ½ punainen paprika
- 1 sipuli
- 100 g herkkusieniä
- ½ kesäkurpitsa
- voita paistamiseen
Munakokkeli
- 8 kananmunaa
- 4 rkl maitoa
- ½ tl suolaa
- 1 rkl voita
- (vastajauhettua mustapippuria)
- (yrttimausteita)
Valmistusohje
1. Kuutioi kalkkunan liha. Poista paprikasta siemenet ja kuutioi se. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi herkkusienet ja kesäkurpitsa. Kuullota vihannekset pehmeiksi voissa, lisää kalkkuna paistamisen lopussa.
2. Munakokkeli: Sulata voi kattilassa. Riko joukkoon kananmunat, kaada sekaan maitoa, lisää suola ja sekoita sitten munat ja maito puuhaarukalla. Lämmitä munakokkelia miedolla lämmöllä ja sekoita huolellisesti pohjasta asti, kunnes kokkeli on pehmeän kermamainen. Mausta ja tarjoile välittömästi kalkkunapyttipannun kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka