Kalkkunapyttipannua ja munakokkelia
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5648368/landscape16_9/515/290/7a3c867069e33a40d2c730f5ba0cc122/iJ/893269-3617.jpg)
Pyttipannun voi tehdä melkein mistä vain. Tämä variaatio tehdään kalkkunasta ja sen kanssa tarjoillaan kermaista munakokkelia.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 300 g paistettua tai keitettyä kalkkunaa
- ½ vihreä paprika
- ½ punainen paprika
- 1 sipuli
- 100 g herkkusieniä
- ½ kesäkurpitsa
- voita paistamiseen
Munakokkeli
- 8 kananmunaa
- 4 rkl maitoa
- ½ tl suolaa
- 1 rkl voita
- (vastajauhettua mustapippuria)
- (yrttimausteita)
Valmistusohje
1. Kuutioi kalkkunan liha. Poista paprikasta siemenet ja kuutioi se. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi herkkusienet ja kesäkurpitsa. Kuullota vihannekset pehmeiksi voissa, lisää kalkkuna paistamisen lopussa.
2. Munakokkeli: Sulata voi kattilassa. Riko joukkoon kananmunat, kaada sekaan maitoa, lisää suola ja sekoita sitten munat ja maito puuhaarukalla. Lämmitä munakokkelia miedolla lämmöllä ja sekoita huolellisesti pohjasta asti, kunnes kokkeli on pehmeän kermamainen. Mausta ja tarjoile välittömästi kalkkunapyttipannun kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka