Kalkkunapiirakka

Kalkkunapiirakka maistuu välipalana tai illanistujaisten suolaisena palana raikkaan salaatin kera.

Pohja

  • 75 g voita
  • 150 g juustoraastetta
  • 1 dl perunahiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl maitorahkaa
  • 1 keltuainen
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • n. 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kylmää vettä

Täyte

  • 300 g kalkkunaa
  • 1 prk ananasmurskaa
  • 1 päärynä (n. 250 g)
  • 125 g pieniä mozzarellapalloja
  • 125 g halloumijuustoa
  • n.125 g kirsikkatomaatteja (10-12 kpl)
  • 200 g kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 100 g juustoraastetta
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

Pohja:

Sekoita aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Täyte:

Leikkaa kalkkunaliha suikaleiksi. Paista ja anna jäähtyä. Siivuta päärynä ja puolita kirsikkatomaatit. Jaa täytteet tasaiseksi kerrokseksi piiraspohjan päälle. Sekoita kermaviili ja kananmuna keskenään ja mausta suolalla sekä pippurilla.Kaada seos täytteiden päälle ja lisää juustoraaste. Paista piirakkaa 180-190-asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia. Peitä piirakka kesken paiston jos pinta tummuu liikaa. Anna jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!