Kalkkunapiirakat
Terveellisestä kalkkunasta saadaan myös maukkaita piiraita.
Ainekset
- 1 kalkkunan koipi
- 4 valkosipulin kynttä
- timjamia
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- vettä
- 3 rkl smetanaa
- 0,5 dl soijakastiketta
- 3 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
- suolaa
- mustapippuria
- 1 kg voitaikinalevyjä
- 1 kananmuna voiteluun
Valmistusohje
Mausta kalkkunan koipi suolalla, mustapippurilla, valkosipulilla sekä timjamilla.
Paista koipea 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes lihat irtoavat luusta.
Erottele lihat luusta ja sekoita hienonnettu lehtipersilja, soijakastike ja smetana lihan kanssa.
Tee voitaikinasta neliön mallisia piirakkapaloja. Paina esimerkiksi. juomalasilla painanne noin sentin päähän reunasta. Laita kalkkunatäyte pyöreälle alueelle piirakasta ja voitele reunat kananmunalla.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia.
Tarjoile piirakat raikkaan salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa