Kalkkunanrintaa ja Waldorf-salaattia
New Yorkin Waldorf Astoria -hotellin keittiömestari Oscar Tschirky keksi Waldorf-salaatin vuonna 1896. Alkuperäisessä reseptissä on mukana myös teelusikallinen sitruunamehua ja kaksi ruokalusikallista rusinoita. Waldorf-salaatti tarjoillaan useimmiten salaattipedillä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 20 saksanpähkinää
- ½ juuriselleriä
- ½ omena
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl kermaviiliä
- 8 viipaletta paistettua kalkkunanrintaa
- vihreitä salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Sekoita keskenään majoneesi ja kermaviili. Puhdista, kuori ja suikaloi juuriselleri ja omena ja sekoita sitten majoneesiin. Murskaa saksanpähkinät ja sekoita joukkoon.
2. Huuhdo salaatinlehdet ja asettele ne neljälle asetille. Pane Waldorf-salaattia salaatinlehtien päälle ja päällimmäisiksi kalkkunansiivut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen