Mainos
Mainos

Useimmista kaupoista saa nykyään kalkkunaa niin lihapaloina kuin valmiina leikkeinä. Tarjoile liha kuullotettujen vihannesten kera. Lohkoperunat sopivat kalkkunan seuraan.

4 annosta

  • 600 g tuoretta kalkkunanrintaa viipaleina
  • vehnäjauhoja leivittämiseen
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen
  • 1 vihreä paprika
  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 2½ dl tomaattimurskaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • silputtua tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Mausta kalkkunaleikkeet suolalla ja pippurilla, pyörittele ne vehnäjauhoissa ja ruskista hitaasti voissa, kummaltakin puolelta 2-4 minuuttia paksuudesta riippuen.

2. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli ja suikaloi paprika. Kuullota sipuli ruskistamatta, lisä valkosipuli, paprika ja muutama tippa vettä. Hauduta kannen alla noin viisi minuuttia.

3. Lisää tomaattimurska ja kiehauta vielä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle yrttisilppu ennen tarjoilua.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.