Kalkkunaleike paprikapedillä
Useimmista kaupoista saa nykyään kalkkunaa niin lihapaloina kuin valmiina leikkeinä. Tarjoile liha kuullotettujen vihannesten kera. Lohkoperunat sopivat kalkkunan seuraan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 600 g tuoretta kalkkunanrintaa viipaleina
- vehnäjauhoja leivittämiseen
- suolaa ja pippuria
- voita paistamiseen
- 1 vihreä paprika
- 1 punainen paprika
- 1 sipuli
- 2½ dl tomaattimurskaa
- 1 valkosipulinkynsi
- silputtua tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Mausta kalkkunaleikkeet suolalla ja pippurilla, pyörittele ne vehnäjauhoissa ja ruskista hitaasti voissa, kummaltakin puolelta 2-4 minuuttia paksuudesta riippuen.
2. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli ja suikaloi paprika. Kuullota sipuli ruskistamatta, lisä valkosipuli, paprika ja muutama tippa vettä. Hauduta kannen alla noin viisi minuuttia.
3. Lisää tomaattimurska ja kiehauta vielä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle yrttisilppu ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti