Kalkkunaleike paprikapedillä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5668834/landscape16_9/515/290/b0be3360773aa9e99cb4b60d54f12f1f/qC/899652-3430.jpg)
Useimmista kaupoista saa nykyään kalkkunaa niin lihapaloina kuin valmiina leikkeinä. Tarjoile liha kuullotettujen vihannesten kera. Lohkoperunat sopivat kalkkunan seuraan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 600 g tuoretta kalkkunanrintaa viipaleina
- vehnäjauhoja leivittämiseen
- suolaa ja pippuria
- voita paistamiseen
- 1 vihreä paprika
- 1 punainen paprika
- 1 sipuli
- 2½ dl tomaattimurskaa
- 1 valkosipulinkynsi
- silputtua tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Mausta kalkkunaleikkeet suolalla ja pippurilla, pyörittele ne vehnäjauhoissa ja ruskista hitaasti voissa, kummaltakin puolelta 2-4 minuuttia paksuudesta riippuen.
2. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli ja suikaloi paprika. Kuullota sipuli ruskistamatta, lisä valkosipuli, paprika ja muutama tippa vettä. Hauduta kannen alla noin viisi minuuttia.
3. Lisää tomaattimurska ja kiehauta vielä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle yrttisilppu ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka