Kalkkunaa kaakaokastikkeessa

Tarjoile kalkkunan kera erilaista kastiketta. Resepti tulee Meksikosta.

Kahdeksalle

  • 1 paistettu kalkkuna

Mole

  • 14 kuivattua anchochiliä (tai muuta chiliä)
  • 1 l kanalientä
  • 2 ½ dl hienonnettua keltasipulia
  • 3 tomaattia
  • 1 dl rusinoita
  • 2+2 rkl seesaminsiemeniä
  • ½ dl korppujauhoja
  • 10 valkosipulinkynttä
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl jauhettua mausteneilikkaa
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • ½ tl jauhettua anista
  • 1 tl mustapippuria
  • 6 rkl suolatonta voita
  • 75 g kaakaota

Valmistusohje

1. Hienonna keltasipuli. Kalttaa ja kuori tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Puhdista chilit juoksevan, kylmän veden alla ja hienonna.

2. Mole: Kaada ½ litraa kuumaa lientä chilin päälle. Anna seistä 30 minuuttia. Nosta chilit liemestä, laita tehosekoittimeen ja sekoita, lisää hieman liotuslientä. Lisää sipuli, valkosipuli, tomaatti, rusinat, korppujauhot ja 2 rkl seesaminsiemeniä. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada seos kattilaan. Mausta kanelilla, neilikalla, korianterilla, aniksella, suolalla ja mustapippurilla. Sulata 2 rkl voita ja lisää seokseen. Kuumenna ja anna kiehua 5 minuuttia. Sekoita kaakaojauhe kylmään vesitilkkaan. Lisää kastikkeeseen, lisää loput liemestä ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

3. Irrota lihat kalkkunasta ja leikkaa pieniksi paloiksi. Ruskista palat lopussa voista. Kaada päälle lämmin mole. Ripottele päälle 2 rkl seesaminsiemeniä ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!