Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalkkunaa kaakaokastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile kalkkunan kera erilaista kastiketta. Resepti tulee Meksikosta.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kahdeksalle

  • 1 paistettu kalkkuna

Mole

  • 14 kuivattua anchochiliä (tai muuta chiliä)
  • 1 l kanalientä
  • 2 ½ dl hienonnettua keltasipulia
  • 3 tomaattia
  • 1 dl rusinoita
  • 2+2 rkl seesaminsiemeniä
  • ½ dl korppujauhoja
  • 10 valkosipulinkynttä
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl jauhettua mausteneilikkaa
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • ½ tl jauhettua anista
  • 1 tl mustapippuria
  • 6 rkl suolatonta voita
  • 75 g kaakaota

Valmistusohje

1. Hienonna keltasipuli. Kalttaa ja kuori tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Puhdista chilit juoksevan, kylmän veden alla ja hienonna.

2. Mole: Kaada ½ litraa kuumaa lientä chilin päälle. Anna seistä 30 minuuttia. Nosta chilit liemestä, laita tehosekoittimeen ja sekoita, lisää hieman liotuslientä. Lisää sipuli, valkosipuli, tomaatti, rusinat, korppujauhot ja 2 rkl seesaminsiemeniä. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada seos kattilaan. Mausta kanelilla, neilikalla, korianterilla, aniksella, suolalla ja mustapippurilla. Sulata 2 rkl voita ja lisää seokseen. Kuumenna ja anna kiehua 5 minuuttia. Sekoita kaakaojauhe kylmään vesitilkkaan. Lisää kastikkeeseen, lisää loput liemestä ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.

3. Irrota lihat kalkkunasta ja leikkaa pieniksi paloiksi. Ruskista palat lopussa voista. Kaada päälle lämmin mole. Ripottele päälle 2 rkl seesaminsiemeniä ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Mausteinen broileripataPaistettua turskaa perunalumen keraKalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraMieto lammascurryJuustocurry herneiden keraPerunat juusto-chilikastikkeessa
KalkkunaaKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalkkunaa
  • 26.04.202408:45
    Välipalat

    Nopeat kalkkunawrapit

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Täytetyt kalkkunakääröt

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Kalkkuna-waldorfsalaatilla täytetyt voileivät

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Tuliset kalkkunatikut

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Täytetty kalkkuna