Kalkkunaa kaakaokastikkeessa
Tarjoile kalkkunan kera erilaista kastiketta. Resepti tulee Meksikosta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdeksalle
- 1 paistettu kalkkuna
Mole
- 14 kuivattua anchochiliä (tai muuta chiliä)
- 1 l kanalientä
- 2 ½ dl hienonnettua keltasipulia
- 3 tomaattia
- 1 dl rusinoita
- 2+2 rkl seesaminsiemeniä
- ½ dl korppujauhoja
- 10 valkosipulinkynttä
- ½ tl jauhettua kanelia
- ½ tl jauhettua mausteneilikkaa
- ½ tl jauhettua korianteria
- ½ tl jauhettua anista
- 1 tl mustapippuria
- 6 rkl suolatonta voita
- 75 g kaakaota
Valmistusohje
1. Hienonna keltasipuli. Kalttaa ja kuori tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Puhdista chilit juoksevan, kylmän veden alla ja hienonna.
2. Mole: Kaada ½ litraa kuumaa lientä chilin päälle. Anna seistä 30 minuuttia. Nosta chilit liemestä, laita tehosekoittimeen ja sekoita, lisää hieman liotuslientä. Lisää sipuli, valkosipuli, tomaatti, rusinat, korppujauhot ja 2 rkl seesaminsiemeniä. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada seos kattilaan. Mausta kanelilla, neilikalla, korianterilla, aniksella, suolalla ja mustapippurilla. Sulata 2 rkl voita ja lisää seokseen. Kuumenna ja anna kiehua 5 minuuttia. Sekoita kaakaojauhe kylmään vesitilkkaan. Lisää kastikkeeseen, lisää loput liemestä ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia.
3. Irrota lihat kalkkunasta ja leikkaa pieniksi paloiksi. Ruskista palat lopussa voista. Kaada päälle lämmin mole. Ripottele päälle 2 rkl seesaminsiemeniä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta