Kalkkuna-juureschili
8.1.2015.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- Punajuuri 4 kpl
- Porkkana 4 kpl
- Palsternakka 3 kpl
- Sipuli 2 kpl
- GoGreen Luomu Kikherneet 2 tölkki
- Oliiviöljy 2 tl
- Jauheliha kalkkunan, 5-6 % rasvaa 400 g
- Rypsiöljy 1 tl
- Ruokasuola 1 tl
- Sambal Oelek (indonesialainen chilitahna) 1.5 tl
- Tomaatti, säilötty 400 g
Pinnalle
- Persilja, tuore 3 rkl
Valmistusohje
Valmistusohje:
Kuori ja) paloittele esikeitetyt punajuuret. Kuori ja paloittele porkkanat, palsternakat ja sipulit.
Kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta ja kaada kikherneet joukkoon.
Pirskota hieman öljyä pinnalle.
Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.
Paista jauheliha pannulla tilkassa öljyä. Mausta suolalla ja sambal oelekilla.
Kaada (kokonaiset säilötyt) tomaatit liemineen pannulle joukkoon. Lisää myös paahdetut kasvikset.
Paista chiliä käännellen muutaman minuutin ajan.
Hienonna pinnalle tuoretta persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa