Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalkkuna-juureschili

Julkaistu 08.01.2015 07:45

8.1.2015.

  • Ruokavalio: Kevyt

Ainekset

  • Punajuuri 4 kpl
  • Porkkana 4 kpl
  • Palsternakka 3 kpl
  • Sipuli 2 kpl
  • GoGreen Luomu Kikherneet 2 tölkki
  • Oliiviöljy 2 tl
  • Jauheliha kalkkunan, 5-6 % rasvaa 400 g
  • Rypsiöljy 1 tl
  • Ruokasuola 1 tl
  • Sambal Oelek (indonesialainen chilitahna) 1.5 tl
  • Tomaatti, säilötty 400 g

Pinnalle

  • Persilja, tuore 3 rkl

Valmistusohje

Valmistusohje:

Kuori ja) paloittele esikeitetyt punajuuret. Kuori ja paloittele porkkanat, palsternakat ja sipulit.

Kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta ja kaada kikherneet joukkoon.

Pirskota hieman öljyä pinnalle.

Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.

Paista jauheliha pannulla tilkassa öljyä. Mausta suolalla ja sambal oelekilla.

Kaada (kokonaiset säilötyt) tomaatit liemineen pannulle joukkoon. Lisää myös paahdetut kasvikset.

Paista chiliä käännellen muutaman minuutin ajan.

Hienonna pinnalle tuoretta persiljaa.

Lisää aiheesta:

MasterChef VIP: Naudan ulkofilepihviä, tomaattipataa, paahdettuja vihanneksia ja kvinoaa – Joel Harkimon reseptiVichyporkkanatPaahdetut balsamicojuureksetYrttikuorrutettu lohi ja rosmariiniperunatKuharullatMunakoisopastaa Sisilian tapaan
ChiliMakuja ja ElämääKevytPäivän reseptiKevyitä ruokiaKrista KupariharjuAjankohtaistaKeventäjätPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Chili
  • 08.01.201507:45
    Makuja ja Elämää

    Kalkkuna-juureschili

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Helppo chili con carne

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Chili con carne jauhelihasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Chili con carne ja valkoiset pavut

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Chili con carne à la Klein