Kalkkuna-juureschili

8.1.2015.

Ainekset

  • Punajuuri 4 kpl
  • Porkkana 4 kpl
  • Palsternakka 3 kpl
  • Sipuli 2 kpl
  • GoGreen Luomu Kikherneet 2 tölkki
  • Oliiviöljy 2 tl
  • Jauheliha kalkkunan, 5-6 % rasvaa 400 g
  • Rypsiöljy 1 tl
  • Ruokasuola 1 tl
  • Sambal Oelek (indonesialainen chilitahna) 1.5 tl
  • Tomaatti, säilötty 400 g

Pinnalle

  • Persilja, tuore 3 rkl

Valmistusohje

Valmistusohje:

Kuori ja) paloittele esikeitetyt punajuuret. Kuori ja paloittele porkkanat, palsternakat ja sipulit.

Kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta ja kaada kikherneet joukkoon.

Pirskota hieman öljyä pinnalle.

Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.

Paista jauheliha pannulla tilkassa öljyä. Mausta suolalla ja sambal oelekilla.

Kaada (kokonaiset säilötyt) tomaatit liemineen pannulle joukkoon. Lisää myös paahdetut kasvikset.

Paista chiliä käännellen muutaman minuutin ajan.

Hienonna pinnalle tuoretta persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.