Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalkkuna-broileri-yrttilihapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt

Ainekset

  • 0.5 dl korppujauhoja
  • 0.5 pss Knorr Ranskalainen sipulikeittoaineksia
  • 1 prk Maustettu ruokakerma, Kolme juustoa
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 1 dl ruohosipulia
  • 25 g rucolaa
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 400 g broilerin jauhelihaa, 6-8 % rasvaa
  • 400 g kalkkunan paistijauhelihaa
  • 1 tl sinappia
  • 0.5 rkl pestokastiketta
  • 1 kpl kananmunaa
  • 0.5 tl kuivattua timjamia
  • 0.5 tl kuivattua salviaa
  • 0.25 tl mustapippuria

Valmistusohje

Turvota korppujauhoja ja sipulikeittoaineksia ruokakermassa 5 minuuttia. (Lisää tarvittaessa korppujauhoja, jos rakenne jää löysäksi.)

Hienonna yrtit ja rucola. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Muotoile massasta pullia kostutetuin sormin (noin 36 kpl - yksi annos on 6 pullaa)

Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai paista pannulla kypsäksi öljytilkassa tai voi-öljyseoksessa (lisää silloin käyttämäsi paistorasvan energia ohjeen kaloreihin).

Taikinasta tulee noin 36 lihapullaa. Energiapitoisuus: 296 kcal/annos (annos = 6 pullaa). Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

VINKKI 1: Voit myös muotoilla massasta muhkeita hampurilaispihvejä tai pieniä tapas-pyöryköitä.

VINKKI 2: Voit aikataulua nopeuttaaksesi paistaa lihapullat ensin pannulla ja kaataa sitten uunivuokaan. Kaada lihapullien päälle hieman pannulle jäänyttä paistinrasvaa vedellä jatkettuna, jotta ne eivät kuivu. Peitä kannella tai foliolla ja hauduta lihapullia uunissa miedolla lämmöllä sillä aikaa, kun valmistelet muuta.

Lisää aiheesta:

KasvispannukakkuSuppilovahvero-lihapullat ja omenakastikePunajuuri-jauhelihapihvitKevyt lihapullapataPippuripihvi ja höyrytetyt kasviksetKevyet punajuuri-jauhelihapihvit
LihapullatKevytKrista KupariharjuKeventäjätVideoreseptitPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti