Kalkkuna-broileri-yrttilihapullat
Taikinasta tulee noin 36 lihapullaa. Energiapitoisuus: 296 kcal/annos (annos = 6 pullaa). Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 0.5 dl korppujauhoja
- 0.5 pss Knorr Ranskalainen sipulikeittoaineksia
- 1 prk Maustettu ruokakerma, Kolme juustoa
- 1 dl tuoretta basilikaa
- 1 dl ruohosipulia
- 25 g rucolaa
- 2 kynttä valkosipulia
- 400 g broilerin jauhelihaa, 6-8 % rasvaa
- 400 g kalkkunan paistijauhelihaa
- 1 tl sinappia
- 0.5 rkl pestokastiketta
- 1 kpl kananmunaa
- 0.5 tl kuivattua timjamia
- 0.5 tl kuivattua salviaa
- 0.25 tl mustapippuria
Valmistusohje
Turvota korppujauhoja ja sipulikeittoaineksia ruokakermassa 5 minuuttia. (Lisää tarvittaessa korppujauhoja, jos rakenne jää löysäksi.)
Hienonna yrtit ja rucola. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Muotoile massasta pullia kostutetuin sormin (noin 36 kpl - yksi annos on 6 pullaa)
Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai paista pannulla kypsäksi öljytilkassa tai voi-öljyseoksessa (lisää silloin käyttämäsi paistorasvan energia ohjeen kaloreihin).
VINKKI 1: Voit myös muotoilla massasta muhkeita hampurilaispihvejä tai pieniä tapas-pyöryköitä.
VINKKI 2: Voit aikataulua nopeuttaaksesi paistaa lihapullat ensin pannulla ja kaataa sitten uunivuokaan. Kaada lihapullien päälle hieman pannulle jäänyttä paistinrasvaa vedellä jatkettuna, jotta ne eivät kuivu. Peitä kannella tai foliolla ja hauduta lihapullia uunissa miedolla lämmöllä sillä aikaa, kun valmistelet muuta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi