Jos sinulla on purkki kalapullia ruokakaapissa, valmistat niistä nopeasti arkipäivällisen. Tarjoile mielellään hienonnettujen, kovaksi keitettyjen kananmunien kera.
Neljälle
- 4 annosta kalapullia, pakastettuja tai purkitettuja
- 1 keltasipuli
- ½ dl punaviinietikkaa
- 2 dl paksua kermaa
- 75 g voita tai margariinia, huoneenlämpöistä
- suolaa ja pippuria
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- 1 vihreä paprika
- 1 punainen paprika
- 4 annosta keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja laita kattilaan. Kaada päälle viinietikka ja keitä hiljalleen kunnes lähes kaikki neste on haihtunut.
2. Keitä samalla kerma toisessa kattilassa kunnes se paksuuntuu hieman, lisää kerma sitten sipulikattilaan.
3. Ota kattila liedeltä, lisää lämmin voi. Mausta. Lisää persilja.
4. Kuumenna kalapullat kiehuvassa, kevyesti suolatussa vedessä tai omassa liemessään, kaada vesi tai liemi pois.
5. Asettele kalapullat lämpimälle tarjoiluvadille, kaada kastike päälle. Tarjoile keitetyn riisin kera, johon olet sekoittanut hienonnetun paprikan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!