Kalapullat ja katkaravut currykastikkeessa sekä juurescouscous

Tämän herkullisen kalaruoan valmistat helposti ja nopeasti pakastekalapullista. Myös tuoreet kalapullat tai -pihvit käyvät mainiosti. Currynmakuinen kastike täydentää makunautinnon.

4 annosta

  • 200 g kalapullia
  • 250 g katkarapuja kuorineen
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 tl currya
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Couscous

  • 400 g pakastejuureksia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 4 dl couscous-suurimoita
  • 5 dl kasvislientä

Valmistusohje

1. Juurescouscous: Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Kuullota juuressekoitusta öljyssä. Sekoita joukkoon couscous ja kuullota vielä minuutti. Siivilöi kuuma kasvisliemi juuresten ja couscousin päälle ja peitä kannella. Siirrä juurescouscous pois levyltä ja anna vetäytyä tarjoiluun saakka.

2. Kuumenna ranskankerma kiehuvaksi ja mausta currylla, suolalla ja pippurilla. Laimenna tarvittaessa vesitilkalla. Lisää kalapullat ja katkaravut ja kuumenna.

3. Sekoita couscous ilmavaksi haarukalla ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa currykastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!