Kalapullat ja katkaravut currykastikkeessa sekä juurescouscous

Tämän herkullisen kalaruoan valmistat helposti ja nopeasti pakastekalapullista. Myös tuoreet kalapullat tai -pihvit käyvät mainiosti. Currynmakuinen kastike täydentää makunautinnon.

4 annosta

  • 200 g kalapullia
  • 250 g katkarapuja kuorineen
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 tl currya
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Couscous

  • 400 g pakastejuureksia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 4 dl couscous-suurimoita
  • 5 dl kasvislientä

Valmistusohje

1. Juurescouscous: Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Kuullota juuressekoitusta öljyssä. Sekoita joukkoon couscous ja kuullota vielä minuutti. Siivilöi kuuma kasvisliemi juuresten ja couscousin päälle ja peitä kannella. Siirrä juurescouscous pois levyltä ja anna vetäytyä tarjoiluun saakka.

2. Kuumenna ranskankerma kiehuvaksi ja mausta currylla, suolalla ja pippurilla. Laimenna tarvittaessa vesitilkalla. Lisää kalapullat ja katkaravut ja kuumenna.

3. Sekoita couscous ilmavaksi haarukalla ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa currykastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.