Kalapihvit, katkarapukastike ja korianteririisi

Thaimaassa kalamurekepihvit maustetaan tulisesti ja friteerataan öljyssä. Norjassa kalamurekepihvit taas tarjoillaan katkarapukastikkeen kanssa. Tämä crossover-muunnos yhdistelee kumpaakin tyyliä maukkaasti.

Neljälle

  • 500 g turskanfileetä
  • 1 tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl chilikastiketta
  • 1 rkl kurkkusalaattia
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 dl maitoa
  • voita paistamiseen

Katkarapukastike

  • 500 g katkarapuja kuorineen
  • 1 rkl voita
  • 2 tomaattia
  • 5 dl kalalientä
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl tillisilppua
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Korianteririisi

  • 4 annosta keitettyä riisiä
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • 1 ruukku tuoretta korianteria

Koristeluun

  • tillinoksia ja kapriksia

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Leikkaa kala pienemmiksi paloiksi ja jauha se hienoksi monitoimikoneessa. Lisää valkosipulisilppu, suola, chilikastike ja kurkkusalaatti sekä vehnäjauho ja maito. Sekoita hyvin. Kuumenna voi paistinpannussa. Muotoile seoksesta pihvejä ja paista niitä 3 minuuttia kummaltakin puolelta.

2. Katkarapukastike: Kuori katkaravut ja paloittele tomaatit. Paista kuoria ja tomaatteja voissa muutama minuutti, lisää kalaliemi ja anna kiehua kymmenisen minuuttia. Siivilöi liemi. Keitä jauhoja voissa hetken aikaa, lisää lientä sekoittaen ja keitä kastiketta kokoon muutamia minuutteja yhä sekoittaen. Lisää tomaattipyree, tillisilppu sekä kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita katkaravut varovasti kastikkeeseen ja anna niiden vain lämmetä. Katkaravut eivät saa kiehua, jotta ne eivät sitkisty.

3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna tuore korianteri ja sekoita se keitettyyn kuumaan riisiin juuri ennen tarjoilua. Tarjoile korianteririisi kalapihvien sekä katkarapukastikkeen kera ja koristele annokset tillillä ja kapriksilla.

Parhaat ruokaohjelmat