Kalapihvit juuresten kera

Kun keität kalaa ruoaksi, kaksinkertaista annos. Jäljelle jääneestä kalasta voit valmistaa seuraavana päivänä herkullisia kalapihvejä. Kalapihveihin tarvitset myös kylmiä keitettyjä perunoita.

4 annosta

  • 200 g keitettyä kalaa
  • 4-5 keitettyä perunaa
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 muna
  • suolaa ja pippuria
  • cayennenpippuria
  • 1 vatkattu muna
  • 1 dl korppujauhoja
  • öljyä friteeraukseen
  • 1 palsternakka
  • 1 porkkana
  • 50 g selleriä

Kastike

  • 1 nippu persiljaa
  • 4 rkl voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl kasvislientä

Valmistusohje

1. Jaa kala pieniksi paloiksi ja survo perunat. Sekoita kalapalat ja perunasurvos ja lisää joukkoon persilja, sitruunamehu ja muna. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennenpippurilla. Sekoita hyvin. Muotoile seoksesta kuusi pihviä ja kääntele ne varovasti ensin munavoissa ja sitten korppujauhoissa. Friteeraa.

2. Kuori ja viipaloi porkkana, selleri ja palsternakka. Keitä juuresviipaleet ja huuhtele kylmällä vedellä.

3. Nypi persiljan lehdet varsista. Sekoita sauvasekoittimella persilja, voi, valkosipulinkynsi ja desilitra kasvislientä. Kiehauta jäljellä oleva kasvisliemi ja sekoita kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.