Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalapihvit juuresten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 200 g keitettyä kalaa
  • 4-5 keitettyä perunaa
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 muna
  • suolaa ja pippuria
  • cayennenpippuria
  • 1 vatkattu muna
  • 1 dl korppujauhoja
  • öljyä friteeraukseen
  • 1 palsternakka
  • 1 porkkana
  • 50 g selleriä

Kastike

  • 1 nippu persiljaa
  • 4 rkl voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl kasvislientä

Valmistusohje

1. Jaa kala pieniksi paloiksi ja survo perunat. Sekoita kalapalat ja perunasurvos ja lisää joukkoon persilja, sitruunamehu ja muna. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennenpippurilla. Sekoita hyvin. Muotoile seoksesta kuusi pihviä ja kääntele ne varovasti ensin munavoissa ja sitten korppujauhoissa. Friteeraa.

2. Kuori ja viipaloi porkkana, selleri ja palsternakka. Keitä juuresviipaleet ja huuhtele kylmällä vedellä.

3. Nypi persiljan lehdet varsista. Sekoita sauvasekoittimella persilja, voi, valkosipulinkynsi ja desilitra kasvislientä. Kiehauta jäljellä oleva kasvisliemi ja sekoita kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.

Kun keität kalaa ruoaksi, kaksinkertaista annos. Jäljelle jääneestä kalasta voit valmistaa seuraavana päivänä herkullisia kalapihvejä. Kalapihveihin tarvitset myös kylmiä keitettyjä perunoita.

Lisää aiheesta:

Juuresliemi grillatun broilerin keraKalaa valkoviinikastikkeessaTurskaa juuresmuhennoksen kanssaRanskalainen jänispataTilliliha lampaastaSaaristolaiskeitto
KalapihvitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalapihvit
  • 21.06.202112:30
    Kalamureke

    Helpot kalamurekepihvit: Katin itämaiset haukipihvit

  • 20.02.202010:35
    Viiden jälkeen

    Kalamurekepihvit ja lantturanskalaiset – perinneruokaa Marttojen ohjeella

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Tonnikalapihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohiperhospihvit

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Täytetyt siikapihvit