Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalapata merirapujen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 300 g kissakalafileetä
  • 300 g lohifileetä
  • 8 sinisimpukkaa
  • 4 keitettyä merirapua
  • (tai 2 keitettyä hummeria)
  • 1 ½ l sienilientä (fondista)
  • 8 tuoretta herkkusientä
  • 4 porkkanaa
  • 2 tuoretta maissintähkää
  • 6 perunaa
  • 1 purjo
  • 1 rkl tillisilppua
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ tl kajennepippuria
  • suolaa

Tarjoiluun

  • 4 rkl ranskankermaa (crème fraiche)
  • tuoretta timjamia
  • leipää

Valmistusohje

1. Puhdista ja puolita herkkusienet. Kuori ja paloittele porkkanat. Viipaloi maissintähkät 2 cm:n paloiksi. Pese harjalla perunat huolellisesti, jätä kuoret paikoilleen ja lohko perunat neljään osaan. Puhdista ja paloittele purjo 4 cm:n paloiksi.

2. Kuumenna sieniliemi ja lisää siihen perunat, porkkanat, maissit ja herkkusienet. Lisää suola, kajennepippuri, tillisilppu ja puristetut valkosipulinkynnet. Keitä 10 minuuttia. Lisää purjopalat ja keitä edelleen, kunnes lientä on jäljellä noin litra.

3. Ota erilleen 4 dl lientä toiseen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Leikkaa kalat kuutioiksi ja keitä kalapaloja ja simpukoita, kunnes kaikki simpukat avautuvat. Ota simpukat ja kalapalat kattilasta reikäkauhalla ja siirrä sivuun odottamaan. Sekoita jälkimmäiseen liemeen ranskankerma ja kaada seos ensimmäiseen kattilaan vihannesten joukkoon. Sekoita. Jaa vihannekset liemineen neljälle syvälle lautaselle ja nostele kalapalat, simpukat ja meriravut (tai hummerinpuolikkaat) niiden päälle. Koristele tuoreella timjamilla ja tarjoile hyvän leivän kanssa.

Lisää aiheesta:

Broileri-pot-au-feu hummerin keraHaalea salaatti kuhan keraKalaa valkoviinikastikkeessaRanskalainen juhlakalaPunajuurinen seljankaSahramikeitto paahdettujen äyriäisten kera
Kala-äyriäispataGoGreenPääruoatKalaruoka

Tämän kalapadan liemi on aivan mahtavan makuista ja se saa vielä potkua kajennepippurista. Meriravut voi vaihtaa hummereihin, jotka halkaistaan kahtia, jolloin kaksi hummeria riittää neljälle hengelle.

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäispata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gumbo

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keltainen kalacurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punainen kala-äyriäispata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-katkarapupata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruokaisa kala-äyriäispata