Kalapata merirapujen kera
Tämän kalapadan liemi on aivan mahtavan makuista ja se saa vielä potkua kajennepippurista. Meriravut voi vaihtaa hummereihin, jotka halkaistaan kahtia, jolloin kaksi hummeria riittää neljälle hengelle.
Neljälle
- 300 g kissakalafileetä
- 300 g lohifileetä
- 8 sinisimpukkaa
- 4 keitettyä merirapua
- (tai 2 keitettyä hummeria)
- 1 ½ l sienilientä (fondista)
- 8 tuoretta herkkusientä
- 4 porkkanaa
- 2 tuoretta maissintähkää
- 6 perunaa
- 1 purjo
- 1 rkl tillisilppua
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ tl kajennepippuria
- suolaa
Tarjoiluun
- 4 rkl ranskankermaa (crème fraiche)
- tuoretta timjamia
- leipää
Valmistusohje
1. Puhdista ja puolita herkkusienet. Kuori ja paloittele porkkanat. Viipaloi maissintähkät 2 cm:n paloiksi. Pese harjalla perunat huolellisesti, jätä kuoret paikoilleen ja lohko perunat neljään osaan. Puhdista ja paloittele purjo 4 cm:n paloiksi.
2. Kuumenna sieniliemi ja lisää siihen perunat, porkkanat, maissit ja herkkusienet. Lisää suola, kajennepippuri, tillisilppu ja puristetut valkosipulinkynnet. Keitä 10 minuuttia. Lisää purjopalat ja keitä edelleen, kunnes lientä on jäljellä noin litra.
3. Ota erilleen 4 dl lientä toiseen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Leikkaa kalat kuutioiksi ja keitä kalapaloja ja simpukoita, kunnes kaikki simpukat avautuvat. Ota simpukat ja kalapalat kattilasta reikäkauhalla ja siirrä sivuun odottamaan. Sekoita jälkimmäiseen liemeen ranskankerma ja kaada seos ensimmäiseen kattilaan vihannesten joukkoon. Sekoita. Jaa vihannekset liemineen neljälle syvälle lautaselle ja nostele kalapalat, simpukat ja meriravut (tai hummerinpuolikkaat) niiden päälle. Koristele tuoreella timjamilla ja tarjoile hyvän leivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti