Kalamurekkeella täytetyt lohifileet ja villiriisiä
Tämän ruoan voit varioida ylellisemmäksi tai vaatimattomammaksi. Käytä lempisieniäsi ja mieliviiniäsi. Halutessasi voit käyttää tavallista riisiä. Tehosekoitin tai yleiskone ovat hyvä apu kalamurekkeen teossa.
4 hengelle
- 4 palaa lohifileetä à 100 g
- 1/2 kuivaa valkoviiniä
Kalamureke
- 150 g valkolihaista kalaa
- 2 munanvalkuaista
- suolaa ja valkopippuria
Kastike
- 2 dl kalalientä
- 1/2 dl salottisipulisilppua
- 3 dl kuohukermaa
- 2 dl säilöttyjä sieniä
Riisi
- 2 dl villiriisisekoitusta
- 1 pieni keltasipuli
- 4 dl vihanneslientä
Valmistusohje
1. Riisi: Silppua sipuli. Pane riisi ja sipulisilppu kiehumaan vihannesliemeen. Hauduta alhaisimmalla lämmöllä 20 minuuttia.
2. Mureke: Paloittele kalafilee, laita suolan ja pippurin kera mikseriin tai leikkuriin, hienonna sykäyksittäin, kunnes kala on hienojakoista (tai hienonna veitsellä käsityönä). Lisää valkuaiset sekä kerma ja pyöritä hiljaisella nopeudella tasaiseksi massaksi. Koepaista nokare ja lisää mausteita tarvittaessa.
3. Kastike: Silppua sipuli. Keitä kokoon kalalientä, viniä ja sipulia, kunnes puolet nesteestä on jäljellä. Lisää kerma ja kiehauta, lisää lopuksi sienet.
4. Lohi: Suolaa lohipalat kevyesti ja aseta voideltuun vuokaan. Jaa kalamureke lohipalojen päälle ja kaada viini vuokaan. Peitä kalat voi- tai leivinpaperilla. Paista 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia ja tarjoile heti riisin ja kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan