Kalamurekkeella täytetyt lohifileet ja villiriisiä

Tämän ruoan voit varioida ylellisemmäksi tai vaatimattomammaksi. Käytä lempisieniäsi ja mieliviiniäsi. Halutessasi voit käyttää tavallista riisiä. Tehosekoitin tai yleiskone ovat hyvä apu kalamurekkeen teossa.

4 hengelle

  • 4 palaa lohifileetä à 100 g
  • 1/2 kuivaa valkoviiniä

Kalamureke

  • 150 g valkolihaista kalaa
  • 2 munanvalkuaista
  • suolaa ja valkopippuria

Kastike

  • 2 dl kalalientä
  • 1/2 dl salottisipulisilppua
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 dl säilöttyjä sieniä

Riisi

  • 2 dl villiriisisekoitusta
  • 1 pieni keltasipuli
  • 4 dl vihanneslientä

Valmistusohje

1. Riisi: Silppua sipuli. Pane riisi ja sipulisilppu kiehumaan vihannesliemeen. Hauduta alhaisimmalla lämmöllä 20 minuuttia.

2. Mureke: Paloittele kalafilee, laita suolan ja pippurin kera mikseriin tai leikkuriin, hienonna sykäyksittäin, kunnes kala on hienojakoista (tai hienonna veitsellä käsityönä). Lisää valkuaiset sekä kerma ja pyöritä hiljaisella nopeudella tasaiseksi massaksi. Koepaista nokare ja lisää mausteita tarvittaessa.

3. Kastike: Silppua sipuli. Keitä kokoon kalalientä, viniä ja sipulia, kunnes puolet nesteestä on jäljellä. Lisää kerma ja kiehauta, lisää lopuksi sienet.

4. Lohi: Suolaa lohipalat kevyesti ja aseta voideltuun vuokaan. Jaa kalamureke lohipalojen päälle ja kaada viini vuokaan. Peitä kalat voi- tai leivinpaperilla. Paista 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia ja tarjoile heti riisin ja kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!