Kalakeitto kymmenelle
Kun ruokaa pitää riittää monelle, keitto on varteenotettava vaihtoehto. Tämän keiton voi valmistaa hieman tavallista sakeammaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
10 annosta
- 1½ kg:n lohi ruotoineen paloiteltuna
- 3 litraa sienilientä
- 1 litra kuohukermaa
- 3 rkl hummerifonditiivistettä
- 6 porkkanaa
- 4 purjoa
- 4 isoa perunaa
- 1 pieni nippu tilliä
- 200 g ruodotonta savulohta paloina
Tarjoiluun
- leipää
Valmistusohje
1. Kiehauta suolalla maustettua vettä ja pane lohipalat kiehumaan. Keitä lohi kypsäksi ja poista ruodot. Jätä sivuun odottamaan.
2. Kuori ja kuutioi porkkanat ja perunat. Puhdista purjot ja leikkaa ne sentinpaksuisiksi viipaleiksi. Kiehauta sieniliemi, lisää siihen porkkana- ja perunakuutiot ja keitä, kunnes ne ovat hieman pehmentyneet. Lisää kerma, hummerifondi ja purjoviipaleet. Lisää lopuksi lohipalat.
3. Leikkaa savulohi paloiksi ja hienonna tilli. Kaada keitto lämpimään tarjoilukulhoon ja koristele savulohipaloilla ja tillillä. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan