Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalakeitto kymmenelle

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun ruokaa pitää riittää monelle, keitto on varteenotettava vaihtoehto. Tämän keiton voi valmistaa hieman tavallista sakeammaksi.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

10 annosta

  • 1½ kg:n lohi ruotoineen paloiteltuna
  • 3 litraa sienilientä
  • 1 litra kuohukermaa
  • 3 rkl hummerifonditiivistettä
  • 6 porkkanaa
  • 4 purjoa
  • 4 isoa perunaa
  • 1 pieni nippu tilliä
  • 200 g ruodotonta savulohta paloina

Tarjoiluun

  • leipää

Valmistusohje

1. Kiehauta suolalla maustettua vettä ja pane lohipalat kiehumaan. Keitä lohi kypsäksi ja poista ruodot. Jätä sivuun odottamaan.

2. Kuori ja kuutioi porkkanat ja perunat. Puhdista purjot ja leikkaa ne sentinpaksuisiksi viipaleiksi. Kiehauta sieniliemi, lisää siihen porkkana- ja perunakuutiot ja keitä, kunnes ne ovat hieman pehmentyneet. Lisää kerma, hummerifondi ja purjoviipaleet. Lisää lopuksi lohipalat.

3. Leikkaa savulohi paloiksi ja hienonna tilli. Kaada keitto lämpimään tarjoilukulhoon ja koristele savulohipaloilla ja tillillä. Tarjoa heti.

Lisää aiheesta:

Kalapullat currykastikkeessaLohileike purjon keraKoketorsk - turskaa norjalaiseen tapaanKermainen lohikeittoKeltainen kalakeittoUunissa keitetty kirjolohi
LohikeittoKeitotKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohikeitto
  • 07.05.202409:18
    Kala

    Eemeli Väyrysen lohikeitto

  • 05.05.202210:31
    Kalakeitto

    Maailman paras lohikeitto – lisää keiton joukkoon Linnean salainen raaka-aine

  • 21.02.202212:57
    Keitot

    Harri Syrjäsen lohiseljanka

  • 04.02.202211:09
    Keitot

    Harri Syrjäsen lohikeitto

  • 14.06.202109:02
    Kalakeitto

    Kermainen lohikeitto – paras lohikeitto valmistuu savulohesta