Kalakeitto kymmenelle
Kun ruokaa pitää riittää monelle, keitto on varteenotettava vaihtoehto. Tämän keiton voi valmistaa hieman tavallista sakeammaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
10 annosta
- 1½ kg:n lohi ruotoineen paloiteltuna
- 3 litraa sienilientä
- 1 litra kuohukermaa
- 3 rkl hummerifonditiivistettä
- 6 porkkanaa
- 4 purjoa
- 4 isoa perunaa
- 1 pieni nippu tilliä
- 200 g ruodotonta savulohta paloina
Tarjoiluun
- leipää
Valmistusohje
1. Kiehauta suolalla maustettua vettä ja pane lohipalat kiehumaan. Keitä lohi kypsäksi ja poista ruodot. Jätä sivuun odottamaan.
2. Kuori ja kuutioi porkkanat ja perunat. Puhdista purjot ja leikkaa ne sentinpaksuisiksi viipaleiksi. Kiehauta sieniliemi, lisää siihen porkkana- ja perunakuutiot ja keitä, kunnes ne ovat hieman pehmentyneet. Lisää kerma, hummerifondi ja purjoviipaleet. Lisää lopuksi lohipalat.
3. Leikkaa savulohi paloiksi ja hienonna tilli. Kaada keitto lämpimään tarjoilukulhoon ja koristele savulohipaloilla ja tillillä. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku