Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalagratiini katkarapukastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on loistokas kalagratiini hyvän kastikkeen kanssa. Kampelan voi vaihtaa koljaan, turskaan tai merianturaan.

Kuudelle

  • 600 g kampelafileitä
  • sitruunamehua
  • 3/4 dl valkoviiniä
  • 6 annosta perunasosetta
  • 1 munankeltuainen
  • 2 dl juustoraastetta
  • 100 g herkkusieniä
  • suolaa

Kastike

  • 400 g katkarapuja kuorineen
  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 tl timjamia
  • 1 rkl persiljasilppua
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl kirveliä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 dl kalalientä
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 munankeltuainen
  • 3 rkl voita

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori katkaravut, säästä kuoret ja siirrä sivuun kymmenkunta katkaa koristeluun. Paista kuoria 2 rkl:ssa voita padassa noin 15 minuuttia, lisää sipulisilppu, mausteet ja tomaattipyree. Kaada joukkoon viini ja kalaliemi ja keitä hiljaa 15-20 minuuttia.

2. Siivilöi liemi ja keitä kokoon puoleksi alkuperäisestä. Kuullota voita ja jauhoa kasarissa, kaada joukkoon kerma ja kokoonkeitetty liemi. Keitä 5-10 minuuttia. Ota kastike levyltä ja sekoita siihen keltuainen ja katkaravut.

3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Suolaa fileet ja lado ne uunivuokaan. Purista päälle sitruunamehua ja valuta viini. Peitä foliolla ja keitä lähes kypsäksi uunissa. Kaada neste vuoasta ja levitä katkarapukastike kalan päälle.

4. Sekoita perunasoseeseen keltuainen ja juustoraaste. Pursota tai lusikoi se vuokaan kalan ympärille. Sirottele pinnalle herkkusienet ja gratinoi 250-275-asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut väriä. Koristele katkaravuilla.

Lisää aiheesta:

Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraKlassinen kalagratiiniGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraGratinoitua punakampelaa vermuttikastikkeellaHieno kalagratiiniKalagratiini katkarapujen kanssa
KalagratiiniPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Matjesgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Silakkagratiinia chilillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua lohta ja kuhaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden kera