Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalagratiini foliovuoassa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 1 rkl hienonnettua keltasipulia
  • 600 g kalafileetä
  • 7 dl kalalientä
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • 60 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 ½ dl kermaa
  • 1 rkl juustoraastetta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • puristettua sitruunamehua

Pommes duchesse (herttuatarperunat)

  • 1 kg perunoita
  • 2-3 munankeltuaista
  • n. ½ dl ruokaöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • jauhettua muskottipähkinää

Tarvitset myös

  • 4 foliovuokaa
  • 4 annosrasiaa, joissa annokset voi pakastaa

Valmistusohje

1. Pommes duchesse: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Kaada vesi pois ja höyrytä viimeinenkin kosteus pois. Muussaa perunat juuressurvimella. Lisää munankeltuaiset ja öljy samalla vatkaten, niin että massa sekoittuu hyvin. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Säilytä duchesse voipaperilla peitetyssä kulhossa.

2. Voitele kattila tai vuoka ja laita siihen hienonnettu sipuli. Taittele tai rullaa kala nahkapuoli sisäänpäin, laita kattilaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kalaliemi ja valkoviini. Laita päälle kansi ja keitä kalaa hiljalleen 10-12 minuuttia. Laita kala vadille ja siivilöi liemi.

Kalagratiini on hyvänmakuinen ja käytännöllinen töihin otettava lounas. Tee kerralla neljä annosta, joita voit pitää pakkasessa varalla. Ota esiin pakkasesta päivää ennen syömistä ja sulata jääkaapissa. Lämmitä sitten 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

3. Tee suurus voista ja jauhoista, lisää siivilöity liemi ja kerma. Keitä hiljalleen 5-10 minuuttia. Mausta loppua kohti suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua.

4. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pursota duchesse neljän foliovuoan reunoille. Asettele kalaa keskelle ja halutessasi myös esimerkiksi katkarapuja tai parsaa. Kaada päälle kastike ja ripottele päälle juustoa. Gratinoi uunissa 15 minuuttia tai kunnes gratiinit ovat kauniin värisiä. Ota uunista ja jäähdytä. Pakkaa gratiinit rasioihin ja pakasta.

Lisää aiheesta:

Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessellaKalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraKlassinen kalagratiiniGratinoitu meriantura valkoviinikastikkeessaGratinoidut punakampelafileet perunapyreen keraTäytettyä, sahramimaustettua pikkupääkampelaa
KalagratiiniLisäkeruoatPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Matjesgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Silakkagratiinia chilillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua lohta ja kuhaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden kera