Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalaa vihannestaskussa

Pro Kala
Julkaistu 31.05.2016 10:58

MTV LIFESTYLE

Pro Kalan kevyt grilliherkku on kesäisen hellepäivän herkku.

Ainekset

  • 150 g nahatonta (pakaste)kalafileetä/ruokailija, esim. ahventa tai kuhaa ruodottomaksi leikattuna
  • hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä
  • 50 g voita
  • 1 appelsiini
  • 1 fenkoli
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • pala purjosipulia
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Leikkaa appelsiinista neljä siivua, ilman kantapaloja. Leikkaa fenkoli, kurpitsa, ja purjosipuli haluamaasi muotoon. Halkaise tomaatit.

Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla.

Esilämmitä grilli. Revi vahvasta foliosta neljä palaa ja levitä ne työpöydälle. Ripottele hieman oliiviöljyä folion päälle. Levitä sitten vihannekset foliopalojen päälle, jokaiseen nyyttiin saman verran kasviksia. Mausta kasvikset suolalla ja pippurilla.

Asettele kalafileet kasvisten päälle. Laita kalafileiden päälle pari nokaretta pehmeää voita.

Grillaa appelsiinisiivut ja asettele ne kala-vihannesnyyttiin päällimmäiseksi. Sulje kala-vihannestaskut folion avulla, taittaen reunat ylöspäin, jotta nesteet pysyisivät taskussa. Grillaa kala-vihannestaskuja n. 15 minuuttia (ei täydellä teholla). Anna raaka-aineiden vetäytyä taskuissaan pari minuuttia grillaamisen jälkeen.


Tarjoile kala esimerkiksi grillattujen uusien perunoiden ja kermaviilikastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin chili-limelohtaLohipastrami salaattiLohinyytit á la Meri-TuuliLasten kalaherkkuMakrillia fenkolin keraVärikäs kalapata
Grillattu kalaPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu kala
  • 30.08.202415:27
    Huomenta Suomi

    Grillattua meribassia ja juureksia chimichurrilla

  • 20.07.201709:33
    Huomenta Suomi

    Kokonaisena grillattua siikaa

  • 31.05.201610:58
    Pääruoat

    Kalaa vihannestaskussa

  • 18.02.201300:00
    Kalaruoka

    Ahvenpaketit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Foliossa haudutettua kuhaa yrttien kera