Kalaa vihannestaskussa
Pro Kalan kevyt grilliherkku on kesäisen hellepäivän herkku.
Ainekset
- 150 g nahatonta (pakaste)kalafileetä/ruokailija, esim. ahventa tai kuhaa ruodottomaksi leikattuna
- hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä
- 50 g voita
- 1 appelsiini
- 1 fenkoli
- 1 pieni kesäkurpitsa
- pala purjosipulia
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Leikkaa appelsiinista neljä siivua, ilman kantapaloja. Leikkaa fenkoli, kurpitsa, ja purjosipuli haluamaasi muotoon. Halkaise tomaatit.
Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla.
Esilämmitä grilli. Revi vahvasta foliosta neljä palaa ja levitä ne työpöydälle. Ripottele hieman oliiviöljyä folion päälle. Levitä sitten vihannekset foliopalojen päälle, jokaiseen nyyttiin saman verran kasviksia. Mausta kasvikset suolalla ja pippurilla.
Asettele kalafileet kasvisten päälle. Laita kalafileiden päälle pari nokaretta pehmeää voita.
Grillaa appelsiinisiivut ja asettele ne kala-vihannesnyyttiin päällimmäiseksi. Sulje kala-vihannestaskut folion avulla, taittaen reunat ylöspäin, jotta nesteet pysyisivät taskussa. Grillaa kala-vihannestaskuja n. 15 minuuttia (ei täydellä teholla). Anna raaka-aineiden vetäytyä taskuissaan pari minuuttia grillaamisen jälkeen.
Tarjoile kala esimerkiksi grillattujen uusien perunoiden ja kermaviilikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa