Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalaa valkoviinikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 600 g vaalealihaista kalaa fileenä
  • 1 litra kalalientä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1½ sipulia
  • 1 purjo
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 1½ tl suolaa
  • 2 valkopippuria
  • Koristeluun
  • 40 g kirjolohen mätiä
  • 1 purjo tai 8 istukassipulia
  • 1 punainen paprika

Viinikastike

  • 2 dl kalalientä
  • 1 dl kermaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulinkynsi. Kuori ja viipaloi sipulit. Puhdista purjo ja leikkaa paloiksi. Lisää kalaliemeen valkosipulinkynsi, sipuliviipaleet, purjopalat, timjami, laakerinlehti ja pippurit ja anna kiehahtaa. Hauduta kalafileet kypsiksi liemessä. Nosta liemestä ja pidä lämpiminä.

2. Viinikastike: Keitä kalalientä kokoon, kunnas sitä on jäljellä kaksi desiä. Siivilöi liemi. Lisää kerma ja valkoviini. Sekoita voista ja jauhoista suurus ja suurusta kastike. Keitä vielä pari minuuttia ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

3. Leikkaa koristeluun tarkoitettu purjo renkaiksi tai puhdista istukassipulit. Keitä suolalla maustetussa vedessä. Suikaloi paprika. Lusikoi viinikastiketta neljälle lämpimälle lautaselle. Asettele kalafileet, kirjolohen mäti, purjorenkaat tai sipulit ja paprikasuikaleet lautasille. Tarjoa heti.

Lisää aiheesta:

Vitello tonnato – italialainen vasikanpaistiRanskalainen vasikkamuhennosJuurespyttipannu kasslerin ja punaviinikastikkeen keraTilliliha lampaastaMademuhennosKylmä vasikanpaisti ja vihreä kastike
KalafileeKananmunatonPääruoatKalaruoka

Joskus on hauska tarjota ruoaksi jotain juhlavaa. Herkullinen kastike ja kauniisti koristellut annokset kruunaavat ruokahetken. Pommes duchesse tai perunalumi maistuu kalan lisukkeena.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière