Tarjoile kalafileet raastetun piparjuuren, voisulan, ninonkastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa. Keitetyt porkkanaviipaleet maistuvat hyvältä ja näyttävät kauniilta lisukkeena.
Neljälle
- 600 g turska- tai seitifileetä
- 50 g voita
- suolaa, pippuria
- piparjuurta
- 250 g pieniä, vihreitä herneitä
- 1 pieni, hienonnettu sipuli
- 1 dl valkoviiniä
- 4 rkl ranskankermaa
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
1. Kala: kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa iso, uuninkestävä vuoka n. 1 rkl voisulaa. Laita kalafileet vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita vuoka uuniin 20 minuutiksi. Kalan tulee olla kypsänä täysin valkoista ja kiinteää.
2. Kastike: Hienonna sipuli. Keitä sipulia, herneitä ja valkoviiniä 4-5 minuuttia. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää ranskankerma. Lisää tarvittaessa hieman kaloista irronnutta lientä, jos haluat kastikkeesta juoksevamman.
3. Raasta piparjuuri. Sulata loput voista. Asettele kala tarjolle voisulan ja piparjuuren kera. Tarjoile kastike erillisestä kulhosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.