Kalaa valkoviinikastikkeella
Tarjoile kalafileet raastetun piparjuuren, voisulan, ninonkastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa. Keitetyt porkkanaviipaleet maistuvat hyvältä ja näyttävät kauniilta lisukkeena.
Neljälle
- 600 g turska- tai seitifileetä
- 50 g voita
- suolaa, pippuria
- piparjuurta
- 250 g pieniä, vihreitä herneitä
- 1 pieni, hienonnettu sipuli
- 1 dl valkoviiniä
- 4 rkl ranskankermaa
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
1. Kala: kuumenna uuni 200 asteeseen. Penslaa iso, uuninkestävä vuoka n. 1 rkl voisulaa. Laita kalafileet vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita vuoka uuniin 20 minuutiksi. Kalan tulee olla kypsänä täysin valkoista ja kiinteää.
2. Kastike: Hienonna sipuli. Keitä sipulia, herneitä ja valkoviiniä 4-5 minuuttia. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää ranskankerma. Lisää tarvittaessa hieman kaloista irronnutta lientä, jos haluat kastikkeesta juoksevamman.
3. Raasta piparjuuri. Sulata loput voista. Asettele kala tarjolle voisulan ja piparjuuren kera. Tarjoile kastike erillisestä kulhosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti