Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kalaa ja kesävihanneksia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on oikein juhlava kesälounas. Herkullisen kastikkeen rasva nostaa kevyen kalan makua ja auttaa vartaloa hyödyntämään kasvisten vitamiinit.

Neljälle

  • 750 g turskafileetä
  • 2 rkl suolaa
  • suolaa ja vettä
  • 1 nippu punajuuria
  • 1 nippu porkkanoita
  • 1 nippu kevätsipulia
  • muutama retiisi
  • 2 pientä latva-artisokkaa

Kuuma sitruunahollandaise

  • 500 g suolatonta voita
  • 4 munankeltuaista
  • 3 rkl wasabijauhetta
  • ½ sitruuna
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Paloittele kala annospaloiksi, lado niitä ja suolaa astiaan ja laita kylmään. Kuori ja puhdista vihannekset ja keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.

2. Kastike: Sulata voi ja kirkasta se, pohjasakan voit heittää pois. Erottele munankeltuaiset valkuaisista ja laita keltuaiset kulhoon. Purista mukaan sitruunamehu. Kuumenna keltuaiset ja kirkastettu voi erikseen n. 55 asteeseen. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi ja lisää sitten voi varovaisesti. Liuota wasabijauhe tilkkaan vettä ja mausta kastike sillä oman makusi mukaan, lisää myös suolaa ja pippuria.

3. Laita kalapalat kattilaan, kaada päälle vettä, niin että palat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta, kunnes kala on sisältäkin valkoinen. Tarjoile kala ja vihannekset kastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Lohta tillikastikkeen ja pommes duchessien keraKalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessellaGratinoitua hummeriaHaudutetut punakampelakääryleet vihanneskastikkeellaKatkaravuilla täytettyä haukeaHaudutettuja ahvenfileitä ruohosipulikastikkeessa
KalafileeVälipalatSalaatitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière