Kalaa ja kesävihanneksia

Tämä on oikein juhlava kesälounas. Herkullisen kastikkeen rasva nostaa kevyen kalan makua ja auttaa vartaloa hyödyntämään kasvisten vitamiinit.

Neljälle

  • 750 g turskafileetä
  • 2 rkl suolaa
  • suolaa ja vettä
  • 1 nippu punajuuria
  • 1 nippu porkkanoita
  • 1 nippu kevätsipulia
  • muutama retiisi
  • 2 pientä latva-artisokkaa

Kuuma sitruunahollandaise

  • 500 g suolatonta voita
  • 4 munankeltuaista
  • 3 rkl wasabijauhetta
  • ½ sitruuna
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Paloittele kala annospaloiksi, lado niitä ja suolaa astiaan ja laita kylmään. Kuori ja puhdista vihannekset ja keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä.

2. Kastike: Sulata voi ja kirkasta se, pohjasakan voit heittää pois. Erottele munankeltuaiset valkuaisista ja laita keltuaiset kulhoon. Purista mukaan sitruunamehu. Kuumenna keltuaiset ja kirkastettu voi erikseen n. 55 asteeseen. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi ja lisää sitten voi varovaisesti. Liuota wasabijauhe tilkkaan vettä ja mausta kastike sillä oman makusi mukaan, lisää myös suolaa ja pippuria.

3. Laita kalapalat kattilaan, kaada päälle vettä, niin että palat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta, kunnes kala on sisältäkin valkoinen. Tarjoile kala ja vihannekset kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!