Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kala-kasvispaistos

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 400 g ruodotonta kalaa paloina tai viipaleina
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pieni purjo viipaleina
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 kesäkurpitsa viipaleina (puolita, poista siemenet ja leikkaa viipaleiksi)
  • 2 porkkanaa viipaleina
  • 4-6 perunaa viipaleina
  • suolaa
  • vastajauhettua valkopippuria
  • 2 dl kuohukermaan tai soijakermaa
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 0,5 dl tilliä hienonnettuna
  • 1 dl juustoraastetta
  • vuoan voiteluun; 1 rkl voita tai oliiviöljyä

Valmistusohje

Kuullota sipulit ja kasvikset oliiviöljyssä. Mausta suolalla sekä pippurilla.

Lisää kerma sekä tomaattimurska ja hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

Voitele uuninkestävä matala vuoka ja pane kalat, kasvis-kerma seos sekä tilli kerroksittain vuokaan.

Jätä kasviskerros päällimmäiseksi ja ripottele juusto päälle.

Kypsennä 180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Tarjoa etikkapunajuurien kera.

Kala-kasvispaistoksessa kala voi olla raakaa, savustettua, haudutettua tai kylmäsavustettua. Savustettuja kaloja riittää vähempi määrä, koska niissä on voimakkaampi maku. Mausta tuore kala sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Katkaraputäytteiset kolmioleivätSalaattia lohen, jättikatkarapujen ja simpukoiden keraVoilla maustettu graavikalaJauhelihamurekePaistettu kalafilee tomaattikastikkeen keraHalstrattua, pikagraavattua lohta vihannespyttipannun kanssa
KalapataKananmunatonGoGreenVideoreseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalapata
  • 14.09.202412:00
    Kala

    Kotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Ruijanpallasta ja kaprisvinegretillä maustettua purjosipulia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruohosipulilla maustettu kalapata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-vihannespata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-sitruspata