Kala-kasvispaistos
Kala-kasvispaistoksessa kala voi olla raakaa, savustettua, haudutettua tai kylmäsavustettua. Savustettuja kaloja riittää vähempi määrä, koska niissä on voimakkaampi maku. Mausta tuore kala sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 400 g ruodotonta kalaa paloina tai viipaleina
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 pieni purjo viipaleina
- 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 1 kesäkurpitsa viipaleina (puolita, poista siemenet ja leikkaa viipaleiksi)
- 2 porkkanaa viipaleina
- 4-6 perunaa viipaleina
- suolaa
- vastajauhettua valkopippuria
- 2 dl kuohukermaan tai soijakermaa
- 2 dl tomaattimurskaa
- 0,5 dl tilliä hienonnettuna
- 1 dl juustoraastetta
- vuoan voiteluun; 1 rkl voita tai oliiviöljyä
Valmistusohje
Kuullota sipulit ja kasvikset oliiviöljyssä. Mausta suolalla sekä pippurilla.
Lisää kerma sekä tomaattimurska ja hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Voitele uuninkestävä matala vuoka ja pane kalat, kasvis-kerma seos sekä tilli kerroksittain vuokaan.
Jätä kasviskerros päällimmäiseksi ja ripottele juusto päälle.
Kypsennä 180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tarjoa etikkapunajuurien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria