Kala-äyriäispata
Tämä on maukas pata, jossa maistuvat valkoviini, simpukat, juurekset, kala ja katkaravut. Valkoviini sopii hyvin myös ateriajuomaksi. Valkosipulipatonki tai aioli maistuu hyvin lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 1 l kalalientä (kuutiosta)
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 20 sinisimpukkaa (harjattuja, heitä pois avonaiset, jotka eivät sulkeudu kun kopautat niitä pöytää vasten)
- 5 dl kermaa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 g sahramia
- 1 porkkana
- 1 pieni purjo
- 2 perunaa
- 200 g lohifileetä
- 200 g turska-, seiti- tai hokifileetä
- 200 g ravunpyrstöjä tai katkarapuja
Valmistusohje
1. Keitä liemi ja viini kunnonkokoisessa padassa. Keitä simpukoita liemessä kunnes ne avautuneet, jos jotkin simpukat eivät avaudu, heitä ne pois. Nosta avautuneet simpukat liemestä ja ota ne kuoristaan.
2. Lisää kerma ja tomaattipyree liemeen. Paista sahrami voinokareessa, lisää liemeen.
3. Kuutioi juurekset ja perunat isoiksi paloiksi. Keitä n. 10 minuuttia liemessä.
4. Paloittele kala. Laita palat keittoon ja anna kiehua 5-10 minuuttia. Lisää simpukat ja ravunpyrstöt juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje