Kala-äyriäispata
Tämä on maukas pata, jossa maistuvat valkoviini, simpukat, juurekset, kala ja katkaravut. Valkoviini sopii hyvin myös ateriajuomaksi. Valkosipulipatonki tai aioli maistuu hyvin lisukkeena.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 1 l kalalientä (kuutiosta)
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 20 sinisimpukkaa (harjattuja, heitä pois avonaiset, jotka eivät sulkeudu kun kopautat niitä pöytää vasten)
- 5 dl kermaa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 g sahramia
- 1 porkkana
- 1 pieni purjo
- 2 perunaa
- 200 g lohifileetä
- 200 g turska-, seiti- tai hokifileetä
- 200 g ravunpyrstöjä tai katkarapuja
Valmistusohje
1. Keitä liemi ja viini kunnonkokoisessa padassa. Keitä simpukoita liemessä kunnes ne avautuneet, jos jotkin simpukat eivät avaudu, heitä ne pois. Nosta avautuneet simpukat liemestä ja ota ne kuoristaan.
2. Lisää kerma ja tomaattipyree liemeen. Paista sahrami voinokareessa, lisää liemeen.
3. Kuutioi juurekset ja perunat isoiksi paloiksi. Keitä n. 10 minuuttia liemessä.
4. Paloittele kala. Laita palat keittoon ja anna kiehua 5-10 minuuttia. Lisää simpukat ja ravunpyrstöt juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti