Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kala-äyriäispata

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

Neljälle

  • 1 l kalalientä (kuutiosta)
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 20 sinisimpukkaa (harjattuja, heitä pois avonaiset, jotka eivät sulkeudu kun kopautat niitä pöytää vasten)
  • 5 dl kermaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 g sahramia
  • 1 porkkana
  • 1 pieni purjo
  • 2 perunaa
  • 200 g lohifileetä
  • 200 g turska-, seiti- tai hokifileetä
  • 200 g ravunpyrstöjä tai katkarapuja

Valmistusohje

1. Keitä liemi ja viini kunnonkokoisessa padassa. Keitä simpukoita liemessä kunnes ne avautuneet, jos jotkin simpukat eivät avaudu, heitä ne pois. Nosta avautuneet simpukat liemestä ja ota ne kuoristaan.

2. Lisää kerma ja tomaattipyree liemeen. Paista sahrami voinokareessa, lisää liemeen.

3. Kuutioi juurekset ja perunat isoiksi paloiksi. Keitä n. 10 minuuttia liemessä.

4. Paloittele kala. Laita palat keittoon ja anna kiehua 5-10 minuuttia. Lisää simpukat ja ravunpyrstöt juuri ennen tarjoilua.

Tämä on maukas pata, jossa maistuvat valkoviini, simpukat, juurekset, kala ja katkaravut. Valkoviini sopii hyvin myös ateriajuomaksi. Valkosipulipatonki tai aioli maistuu hyvin lisukkeena.

Lisää aiheesta:

Punainen kala-äyriäispataRuokaisa kala-äyriäispataArkihieno turskapataSimpukat curryliemessäMerikrottia hapanimeläkastikkeessaHöyrytettyä lohta, äyriäisiä ja vihanneksia
Kala-äyriäispataKevytKananmunatonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäispata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gumbo

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keltainen kalacurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punainen kala-äyriäispata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-katkarapupata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruokaisa kala-äyriäispata