Kala-äyriäispata

Tämä on maukas pata, jossa maistuvat valkoviini, simpukat, juurekset, kala ja katkaravut. Valkoviini sopii hyvin myös ateriajuomaksi. Valkosipulipatonki tai aioli maistuu hyvin lisukkeena.

Neljälle

  • 1 l kalalientä (kuutiosta)
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 20 sinisimpukkaa (harjattuja, heitä pois avonaiset, jotka eivät sulkeudu kun kopautat niitä pöytää vasten)
  • 5 dl kermaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 g sahramia
  • 1 porkkana
  • 1 pieni purjo
  • 2 perunaa
  • 200 g lohifileetä
  • 200 g turska-, seiti- tai hokifileetä
  • 200 g ravunpyrstöjä tai katkarapuja

Valmistusohje

1. Keitä liemi ja viini kunnonkokoisessa padassa. Keitä simpukoita liemessä kunnes ne avautuneet, jos jotkin simpukat eivät avaudu, heitä ne pois. Nosta avautuneet simpukat liemestä ja ota ne kuoristaan.

2. Lisää kerma ja tomaattipyree liemeen. Paista sahrami voinokareessa, lisää liemeen.

3. Kuutioi juurekset ja perunat isoiksi paloiksi. Keitä n. 10 minuuttia liemessä.

4. Paloittele kala. Laita palat keittoon ja anna kiehua 5-10 minuuttia. Lisää simpukat ja ravunpyrstöt juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.