Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kala-äyriäisgratiini

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 600 g kalafileitä
  • 200 g katkarapuja, simpukoita tai taskurapuja
  • 1 tl suolaa
  • ½ sipuli
  • 30 g juustoraastetta

Kastike

  • 4 dl maitoa
  • 2 rkl Maizenaa
  • 1 kalaliemikuutio
  • pippuria
  • yrttimausteita

Lisäksi

  • 4 annosta keitettyjä perunoita
  • paprikasuikaleita
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225-250 asteeseen. Sulata kalafileet lähes kokonaan ja ripottele pinnalle hieman suolaa. Kuori ja hienonna sipuli. Ripottele sipuli uuninkestävän vuoan pohjalle. Aseta kalafileet sipulipedille ja levitä äyriäiset kalojen päälle.

2. Kastike: Sekoita kattilassa maito, Maizena, kalaliemikuutio, pippuri ja yrttimausteet. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Keitä, kunnes kastike sakenee. Anna kastikkeen hieman jäähtyä.

3. Kaada kastike kalan ja äyriäisten päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi uunin keskitasolla noin 20 minuuttia kalafileiden paksuuden mukaan. Soseuta perunat ja koristele sose suikaloidulla paprikalla ja hienonnetulla persiljalla. Tarjoa kala-äyriäisgratiinin lisukkeena.

Lisää aiheesta:

Kalaa chili-kookoskastikkeessaKalamurekepihvit katkarapukastikkeen keraTurskaa ja simpukoitaLammaspaimenen piirasPaella á la Sami GaramHaudutettuja ahvenfileitä ruohosipulikastikkeessa
KalagratiiniKananmunatonPääruoatKalaruoka

Kala-äyriäisgratiini on juhlava herkku, joka maistuu varmasti vaikka reseptiä hieman keventäisi. Kaloreista ei tarvitse kantaa huolta, kun valkokastikkeen ja juustoraasteen määrästä tinkii ja käyttää sen sijaan runsaasti kalaa ja äyriäisiä!

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Matjesgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Silakkagratiinia chilillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua lohta ja kuhaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden kera