Kala-äyriäisgratiini
Kala-äyriäisgratiini on juhlava herkku, joka maistuu varmasti vaikka reseptiä hieman keventäisi. Kaloreista ei tarvitse kantaa huolta, kun valkokastikkeen ja juustoraasteen määrästä tinkii ja käyttää sen sijaan runsaasti kalaa ja äyriäisiä!
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 600 g kalafileitä
- 200 g katkarapuja, simpukoita tai taskurapuja
- 1 tl suolaa
- ½ sipuli
- 30 g juustoraastetta
Kastike
- 4 dl maitoa
- 2 rkl Maizenaa
- 1 kalaliemikuutio
- pippuria
- yrttimausteita
Lisäksi
- 4 annosta keitettyjä perunoita
- paprikasuikaleita
- persiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225-250 asteeseen. Sulata kalafileet lähes kokonaan ja ripottele pinnalle hieman suolaa. Kuori ja hienonna sipuli. Ripottele sipuli uuninkestävän vuoan pohjalle. Aseta kalafileet sipulipedille ja levitä äyriäiset kalojen päälle.
2. Kastike: Sekoita kattilassa maito, Maizena, kalaliemikuutio, pippuri ja yrttimausteet. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Keitä, kunnes kastike sakenee. Anna kastikkeen hieman jäähtyä.
3. Kaada kastike kalan ja äyriäisten päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi uunin keskitasolla noin 20 minuuttia kalafileiden paksuuden mukaan. Soseuta perunat ja koristele sose suikaloidulla paprikalla ja hienonnetulla persiljalla. Tarjoa kala-äyriäisgratiinin lisukkeena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa