Kala-äyriäisgratiini

Kala-äyriäisgratiini on juhlava herkku, joka maistuu varmasti vaikka reseptiä hieman keventäisi. Kaloreista ei tarvitse kantaa huolta, kun valkokastikkeen ja juustoraasteen määrästä tinkii ja käyttää sen sijaan runsaasti kalaa ja äyriäisiä!

4 annosta

  • 600 g kalafileitä
  • 200 g katkarapuja, simpukoita tai taskurapuja
  • 1 tl suolaa
  • ½ sipuli
  • 30 g juustoraastetta

Kastike

  • 4 dl maitoa
  • 2 rkl Maizenaa
  • 1 kalaliemikuutio
  • pippuria
  • yrttimausteita

Lisäksi

  • 4 annosta keitettyjä perunoita
  • paprikasuikaleita
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225-250 asteeseen. Sulata kalafileet lähes kokonaan ja ripottele pinnalle hieman suolaa. Kuori ja hienonna sipuli. Ripottele sipuli uuninkestävän vuoan pohjalle. Aseta kalafileet sipulipedille ja levitä äyriäiset kalojen päälle.

2. Kastike: Sekoita kattilassa maito, Maizena, kalaliemikuutio, pippuri ja yrttimausteet. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Keitä, kunnes kastike sakenee. Anna kastikkeen hieman jäähtyä.

3. Kaada kastike kalan ja äyriäisten päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi uunin keskitasolla noin 20 minuuttia kalafileiden paksuuden mukaan. Soseuta perunat ja koristele sose suikaloidulla paprikalla ja hienonnetulla persiljalla. Tarjoa kala-äyriäisgratiinin lisukkeena.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.