Kaksi kebabkastiketta
Tässä on kaksi maukasta kastiketta, jotka sopivat loistavasti kebabiin!
Ainekset
- Neljälle
Punainen kebabkastike
- 500 g tomaattimurskaa
- 1 keltasipuli
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 dl vettä
- ½ tl mustapippuria
- 1 hyppysellinen sokeria
- ½ tl jauhettua juustokuminaa
- hienonnettua chiliä
Valkoinen kebabkastike
- 4 dl ruoanlaittojogurttia
- ½ dl majoneesia
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Punainen kebabkastike: Hienonna sipuli. Laita tomaattimurska kattilaan ja lisää sipuli, tomaattipyree, vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta mustapippurilla, sokerilla ja juustokuminalla. Anna kiehua noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää mausteisuutta maun mukaan chilillä. Kastike voidaan tarjoilla haaleana tai kylmänä.
2. Valkoinen kebabkastike: Sekoita jogurtti ja majoneesi, purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla. Säilytä kylmässä tarjoiluun asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti