Kaksi kebabkastiketta

Tässä on kaksi maukasta kastiketta, jotka sopivat loistavasti kebabiin!

Ainekset

  • Neljälle

Punainen kebabkastike

  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 hyppysellinen sokeria
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • hienonnettua chiliä

Valkoinen kebabkastike

  • 4 dl ruoanlaittojogurttia
  • ½ dl majoneesia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Punainen kebabkastike: Hienonna sipuli. Laita tomaattimurska kattilaan ja lisää sipuli, tomaattipyree, vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta mustapippurilla, sokerilla ja juustokuminalla. Anna kiehua noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää mausteisuutta maun mukaan chilillä. Kastike voidaan tarjoilla haaleana tai kylmänä.

2. Valkoinen kebabkastike: Sekoita jogurtti ja majoneesi, purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla. Säilytä kylmässä tarjoiluun asti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.