Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kahvivanukas

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

6 annosta

  • 6 dl maitoa
  • 1 dl kahvikermaa
  • 6 rkl pikakahvijauhetta
  • 1 appelsiininkuori raastettuna
  • 4 munankeltuaista
  • 1 muna
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 mantelia raastettuna tai pilkottuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 dl pähkinärouhetta
  • 1 munanvalkuainen
  • 2 rkl aprikoosimarmeladia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen ja pane sinne vedellä täytetty uunipannu vesihauteeksi. Kiehauta maito ja kerma. Liuota pikakahvijauhe kermamaitoon, lisää appelsiininkuori ja anna jäähtyä.

2. Vatkaa munankeltuaiset, muna ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kahvilla maustettu kermamaito, vaniljasokeri, manteliraaste, muskottipähkinä ja suola. Kaada seos kuuteen voideltuun annosvuokaan ja ripottele pinnalle vastaraastettua muskottipähkinää.

3. Kypsennä annoksia vesihauteessa uunin alatasolla noin tunnin ajan. Anna vanukkaan jäähtyä. Vanukas tarjotaan kylmänä, joten pane annokset jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta juuri ennen tarjoilua. Vatkaa munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon appelsiinimarmeladi. Nosta jokaisen annoksen pinnalle lusikallinen aprikoosivaahtoa.

Brasilialaisen alkuperäisohjeen mukaan vanukas tarjotaan guavahedelmähyytelöllä maustetun vaahdon kera. Tässä ohjeessa guavahyytelö on korvattu aprikoosimarmeladilla. Tarjoa pienistä posliinisista annosvuoista tai kahvikupeista.

Lisää aiheesta:

Helppo ja mehevä omenakakkuKanelipaistetut banaanin kolakastikkeellaPähkinäparfait kahden kastikkeen keraOmenakakkua ja vaniljakastikettaAmerikkalainen banaanikakkuPääsiäiskakku
Makea vanukasGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Makea vanukas
  • 30.11.201514:51
    Hedelmäriisi

    Viktorian riisi eli Viktorian kiisseli

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Jouluvanukas

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Bavaroise vaniljan ja mansikoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Sahramicassata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Hunajainen vadelmamalja