Kahvivanukas

Brasilialaisen alkuperäisohjeen mukaan vanukas tarjotaan guavahedelmähyytelöllä maustetun vaahdon kera. Tässä ohjeessa guavahyytelö on korvattu aprikoosimarmeladilla. Tarjoa pienistä posliinisista annosvuoista tai kahvikupeista.

6 annosta

  • 6 dl maitoa
  • 1 dl kahvikermaa
  • 6 rkl pikakahvijauhetta
  • 1 appelsiininkuori raastettuna
  • 4 munankeltuaista
  • 1 muna
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 mantelia raastettuna tai pilkottuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 dl pähkinärouhetta
  • 1 munanvalkuainen
  • 2 rkl aprikoosimarmeladia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen ja pane sinne vedellä täytetty uunipannu vesihauteeksi. Kiehauta maito ja kerma. Liuota pikakahvijauhe kermamaitoon, lisää appelsiininkuori ja anna jäähtyä.

2. Vatkaa munankeltuaiset, muna ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kahvilla maustettu kermamaito, vaniljasokeri, manteliraaste, muskottipähkinä ja suola. Kaada seos kuuteen voideltuun annosvuokaan ja ripottele pinnalle vastaraastettua muskottipähkinää.

3. Kypsennä annoksia vesihauteessa uunin alatasolla noin tunnin ajan. Anna vanukkaan jäähtyä. Vanukas tarjotaan kylmänä, joten pane annokset jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta juuri ennen tarjoilua. Vatkaa munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon appelsiinimarmeladi. Nosta jokaisen annoksen pinnalle lusikallinen aprikoosivaahtoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja