Kahvissa marinoituja broilerinkoipia

Makujen keittiössä kesäkuun ensimmäisen viikon teemana on kahvi. Viikko käynnistyy broilerinkoivilla, jotka marinoidaan kahvilla ja tarjoillaan kahvisiirapin kera. Lisukkeeksi herkulle sopii kuskus.

Ainekset

  • 4 maustamatonta broilerin koipireittä
  • 2 dl vahvaa kahvia
  • 2 rkl siirappia
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl kuskus- ryynejä

Kahvisiirappi

  • 1 dl kahvia
  • 0,5 dl sokeria
  • 3 rkl balsamicoa

Valmistusohje

Keitä erittäin vahvaa kahvia ja mausta se siirapilla, balsamicolla ja suolalla. Anna jäähtyä.

Leikkaa koipireidet nivelen kohdalta kahteen osaan ja pakkaa ne tiiviisti marinointiastiaan. Kaada kahviseos päälle ja sulje astia hyvin. Anna marinoitua ainakin kaksi tuntia. Jos marinoit pidempään, nosta astia jääkaappiin.

Nosta marinoituneet koivet uunipellille ja paista ne kypsiksi 200-asteisessa uunissa. Aikaa menee puolesta tunnista kolmeen varttiin. Keitä lisäkkeeksi kahvisiirappia ja kuskusia.

Kahvisiirappi: Yhdistä ainekset ja keitä kunnes kattilassa on paksua siirappia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.