Kahvimousse
Valkoinen, kahvilta maistuva suklaamousse on herkullinen ja hieman yllättävä päätös maukkaalle aterialle. Valmista mousse hyvissä ajoin. Näin se ehtii jähmettyä juuri oikeanlaiseksi herkkupalaksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
6 annosta
- 250 g valkoista suklaata
- 125 g suolatonta, huoneenlämpöistä voita
- 2 munaa
- 3 tl liivatejauhetta
- 3 dl kermaa
- 3 tl pikakahvijauhetta
Valmistusohje
1. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita suklaa, voi ja kevyesti vatkatut munat tasaiseksi seokseksi. Anna liivatejauheen turvota kahdessa ruokalusikallisessa vettä. Kuumenna liivateseosta vesihauteessa, kunnes liivate sulaa. Anna liivatteen jäähtyä hieman ja sekoita kunnes liivate sulaa. Anna liivatteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten huolellisesti suklaaseokseen. Peitä kulho ja nosta kylmään 30 minuutiksi tai niin pitkäksi aikaa, että seos alkaa jähmettyä.
2. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele varovasti suklaaseokseen. Sekoita kahvijauhe kolmeen teelusikalliseen kuumaa vettä. Anna kahvin jäähtyä ja kääntele sitten moussen joukkoon.
3. Annostele mousse lasikulhoihin ja tasoita pinta. Nosta annokset jääkaappiin jähmettymään tarjoiluun saakka.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti