Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kahvimousse

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

6 annosta

  • 250 g valkoista suklaata
  • 125 g suolatonta, huoneenlämpöistä voita
  • 2 munaa
  • 3 tl liivatejauhetta
  • 3 dl kermaa
  • 3 tl pikakahvijauhetta

Valmistusohje

1. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita suklaa, voi ja kevyesti vatkatut munat tasaiseksi seokseksi. Anna liivatejauheen turvota kahdessa ruokalusikallisessa vettä. Kuumenna liivateseosta vesihauteessa, kunnes liivate sulaa. Anna liivatteen jäähtyä hieman ja sekoita kunnes liivate sulaa. Anna liivatteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten huolellisesti suklaaseokseen. Peitä kulho ja nosta kylmään 30 minuutiksi tai niin pitkäksi aikaa, että seos alkaa jähmettyä.

2. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele varovasti suklaaseokseen. Sekoita kahvijauhe kolmeen teelusikalliseen kuumaa vettä. Anna kahvin jäähtyä ja kääntele sitten moussen joukkoon.

3. Annostele mousse lasikulhoihin ja tasoita pinta. Nosta annokset jääkaappiin jähmettymään tarjoiluun saakka.

Lisää aiheesta:

Suklaa-vadelmamuffinitKlassinen suklaatorttuMokkapalatMokkajäädykeSuklaatorttu kerman ja hedelmien keraGluteeniton Mango-tuorejuustokakku
SuklaamousseGluteenitonJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Valkoinen, kahvilta maistuva suklaamousse on herkullinen ja hieman yllättävä päätös maukkaalle aterialle. Valmista mousse hyvissä ajoin. Näin se ehtii jähmettyä juuri oikeanlaiseksi herkkupalaksi.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaamousse
  • 20.03.202309:45
    Suklaa

    Sriracha Rocky Road

  • 27.01.202309:23
    Vegaaninen

    Vegaaninen tofu-suklaamousse

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Suklaamousse ja mansikkacarpaccio

  • 18.02.201300:00
    Valkosuklaa

    Valkosuklaamousse

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kahvimousse