Kahvimousse

Valkoinen, kahvilta maistuva suklaamousse on herkullinen ja hieman yllättävä päätös maukkaalle aterialle. Valmista mousse hyvissä ajoin. Näin se ehtii jähmettyä juuri oikeanlaiseksi herkkupalaksi.

6 annosta

  • 250 g valkoista suklaata
  • 125 g suolatonta, huoneenlämpöistä voita
  • 2 munaa
  • 3 tl liivatejauhetta
  • 3 dl kermaa
  • 3 tl pikakahvijauhetta

Valmistusohje

1. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita suklaa, voi ja kevyesti vatkatut munat tasaiseksi seokseksi. Anna liivatejauheen turvota kahdessa ruokalusikallisessa vettä. Kuumenna liivateseosta vesihauteessa, kunnes liivate sulaa. Anna liivatteen jäähtyä hieman ja sekoita kunnes liivate sulaa. Anna liivatteen jäähtyä hieman ja sekoita sitten huolellisesti suklaaseokseen. Peitä kulho ja nosta kylmään 30 minuutiksi tai niin pitkäksi aikaa, että seos alkaa jähmettyä.

2. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele varovasti suklaaseokseen. Sekoita kahvijauhe kolmeen teelusikalliseen kuumaa vettä. Anna kahvin jäähtyä ja kääntele sitten moussen joukkoon.

3. Annostele mousse lasikulhoihin ja tasoita pinta. Nosta annokset jääkaappiin jähmettymään tarjoiluun saakka.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.