Kahvikranssi
Pullapitko vähän erilaisin maustein: kookosta, mantelia ja appelsiinia.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Yksi kranssi
- 3 dl maitoa
- 100 g voisulaa
- 30 g hiivaa
- 1 munankeltuainen
- ½ dl sokeria
- 1 maustemitta suolaa
- n. 8 dl vehnäjauhoa
- 1 muna voiteluun
Täyte
- 40 g voita
- 3 rkl sokeria
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 karvasmanteli raastettuna
- 10 mantelia jauhettuna
- 2 tl appelsiinikuoriraastetta
- 1 munanvalkuainen
Valmistusohje
1. Sekoita maitoon kuuma voisula, odota, että seos on kädenlämpöistä ennen kuin liuotat hiivan siihen. Sekoita sen jälkeen joukkoon munankeltuainen, sokeri, suola ja vehnäjauho. Vaivaa joustavaksi taikinaksi. Anna nousta peitettynä 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä. Kauli siitä pitkulainen levy. Levitä sille pehmeä voi. Sekoita keskenään täytteen ainekset ja levitä täyte taikinalevylle.
3. Kääri taikina rullalle ja käännä se kranssiksi. Nosta leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja leikkaa viiltoja kranssin päällyspuoleen. Anna nousta 40 minuuttia. Penslaa vatkatulla munalla ja sirottele pinnalle vähän kookoshiutaleita. Paista kranssia 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti