Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kahvikranssi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pullapitko vähän erilaisin maustein: kookosta, mantelia ja appelsiinia.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Yksi kranssi

  • 3 dl maitoa
  • 100 g voisulaa
  • 30 g hiivaa
  • 1 munankeltuainen
  • ½ dl sokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • n. 8 dl vehnäjauhoa
  • 1 muna voiteluun

Täyte

  • 40 g voita
  • 3 rkl sokeria
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 karvasmanteli raastettuna
  • 10 mantelia jauhettuna
  • 2 tl appelsiinikuoriraastetta
  • 1 munanvalkuainen

Valmistusohje

1. Sekoita maitoon kuuma voisula, odota, että seos on kädenlämpöistä ennen kuin liuotat hiivan siihen. Sekoita sen jälkeen joukkoon munankeltuainen, sokeri, suola ja vehnäjauho. Vaivaa joustavaksi taikinaksi. Anna nousta peitettynä 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä. Kauli siitä pitkulainen levy. Levitä sille pehmeä voi. Sekoita keskenään täytteen ainekset ja levitä täyte taikinalevylle.

3. Kääri taikina rullalle ja käännä se kranssiksi. Nosta leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja leikkaa viiltoja kranssin päällyspuoleen. Anna nousta 40 minuuttia. Penslaa vatkatulla munalla ja sirottele pinnalle vähän kookoshiutaleita. Paista kranssia 15-20 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Suloiset reikäkakutKustin pullatVehnäkranssiKarlsbader-sarvetPomeranssileipäHieno mantelikranssi
PullatMakeat leivonnaisetKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku