Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kahden sortin kanelipullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Saat vaihtelua kahvipöytään valmistamalla taikinasta joko perinteisiä pullia tai leipomalla ne yhteen suureksi kakuksi. Se näyttää juhlavalta kahvipöydässä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

2 kakkuun tai n. 50 pullaan

  • 150 g voisulaa
  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 tl suolaa
  • 15-16 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • n. 150 g voita
  • n. 1 dl kidesokeria
  • n. 1 rkl kanelia
  • 1 muna penslaukseen
  • raesokeria koristeluun

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja maito, lämmitä kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää sokeri ja suola, työstä mukaan jauhot notkeaksi taikinaksi. Vaivaa tarkoin, peitä kulho ja anna kohota n. 30 minuuttia.

2. Työstä taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse toinen osa pitkulaiseksi levyksi. Höylää voi juustohöylällä ja aseta levyn päälle, ripottele päälle sokeria ja kanelia ja kääri rullalle. Leikkaa rulla paloiksi ja laita ne tiiviisti yhteen voideltuun vuokaan, jos haluat tehdä niistä kakun. Tai asettele palat paperisiin vuokiin, jos haluat tehdä yksittäisiä pullia. Tee samoin lopun taikinan kanssa. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen kakkuja varten tai 250 asteeseen yksittäisiä pullia varten. Penslaa munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista kakkuja n. 25 minuuttia tai tavallisia pullia 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

Lisää aiheesta:

Suloiset reikäkakutJuhlakranssiMantelipalmikkoVähäsokeriset pullatKanelipullatLaskiaispullat
PullatKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku