Kaalilaatikko riisi-rukiista

Reseptistä tulee 5 annosta. Energiapitoisuus: 367 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Ainekset

  • 2 dl Risella Riisi&Ruis -seosta
  • 800 g kaalia
  • 300 g naudan jauhelihaa, rasvaa 10 %
  • 2 kpl sipulia
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 7 dl rasvatonta maitoa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria

Valmistusohje

Keitä riisi-ruis pakkauksen ohjeen mukaan vedessä. Valuta.

Suikaloi kaali ja hauduta sitä hetken aikaa kattilassa kannen alla, niin että se menee kasaan.

Paista jauheliha ja silputtu sipuli pannussa rypsiöljyssä. Mausta hyvin.

Vatkaa muna ja maito hyvin keskenään, mausta suolaripauksella ja valkopippurilla.

Sekoita isossa vuoassa riisi-ruis, kaalisilppu ja jauhelihaseos. Kaada päälle munamaito.

Kypsennä 175-200 asteessa 1-1½ tuntia kaalin kovuudesta riiippuen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!