Kaalikeitto makkaralla

Tartu tilaisuuteen ja nauti kaalista, kun se on syksyllä makoisimmillaan. Tässä kotiruoassa on paljon muutakin kuin kaalia.

4 annosta

  • 500 g keräkaalia
  • 300 g porkkanoita
  • 5 keskikokoista perunaa
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • 6 maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1½ l laihaa kanalientä
  • 1 lihaisa makkara

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat ja perunat ja puhdista kaali, leikkaa sitten kaikki kaksisenttisiksi kuutioksi. Silppua persilja.

2. Pane kaikki ainekset persiljaa lukuun ottamatta pataan, kiehauta ja hauduta sitten melko alhaisella lämmöllä ilman kantta puolen tunnin ajan.

3. Poimi kypsä makkara pois. Leikkaa se paloiksi tai siivuiksi ja pane takaisin pataan. Ripottele päälle persiljaa. Tarjoa perinteiseen tapaan näkkileivän ja juuston kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!